Családi fesztivállal költözik új otthonba a veszprémi bábszínház


2024.03.13 - Balatonica
rózsaszín lufi

Három napig tartó, ingyenes fesztivállal nyitja meg a Deák Ferenc utca 13. szám alatt található új otthonának kapuit a veszprémi Kabóca Bábszínház. A VárLak Fesztivál március 22. és 24. között temérdek kreatív programmal várja a családokat.




PÉNTEK (2024. március 22.)

Ünnepélyes keretek között Veszprém város vezetése felavatja a vadonatúj épületet. A jelenlévők részleteket láthatnak a Kabóca Bábszínház újonnan készülő előadásából, Ladányi Andrea rendezéséből, ami A. Tóth Sándor festőművész képeiből inspirálódott. Ezt követően Pályi János kifejezetten a rendezvény apropójához szabott Vitéz László-játéka mutatkozik be.

SZOMBAT (2024. március 23.) 

Megnyílik az épületet körülölelő park is. Számos bábszínházi előadás, játéktér, és további szórakoztató, interaktív programok várják a vendégsereget. Lesz ringató koncert, kulináris meglepetés, madárházak és madáretetők készítése, gyermektáncház. Exkluzív lehetőségként a bátor gyereknézők szombat éjszakára beköltözhetnek a bábszínház épületébe. A veszprémi várban tett kalandtúrát esti mese követi, míg másnap közös tornával és reggelivel ébresztik a bentlakókat.

VASÁRNAP (2024. március 24.) 

A fesztivál utolsó napján 10 órától a Kabóca Bábszínház legújabb előadását, A boszorkány cukrászdáját tekinthetik meg a nézők, a Blattner Géza-díjas Kolozsi Angéla rendezésében. Az előadás után kézműves foglalkozással várják a legkitartóbbakat. 

 

 

Forrás: szinhaz.online, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TARTSATOK NŐNAPOT A BALATONNÁL!

>> VADVILÁGUNK VILÁGNAPJA ÉS MÁRCIUSI TÚRAAJÁNLÓK