Beköszöntött a gyógyulás időszaka


2022.10.26 - Balatonica
msosolygó barátnők egymás szemét letakarják

Újabb TikTok-mánia. Hogyan térjünk magunkhoz egy fájdalmas szakítás után? Egyfajta virtuális közösség épült azon felhasználók köré, akik nem hajlandók a szoba sarkában nyalogatni a sebeiket. Az önfelfedezés és önfejlesztés útjára lépő frissen facér posztolók sorozatosan jelentkeznek be gyógyulásuk életképeivel.




A civilizált kori emberiséggel egyidős kérdés, hogy mit kezdjünk magunkkal szakítás után. A TikTok közösségi videómegosztó oldal előszeretettel veszi ki a részét az ilyen jellegű univerzális bajainkból, vagy legalább az ezekről folytatott globális párbeszédből. A healing era, azaz gyógyulási időszak hashtagre gyűjtött bejegyzések olyan praktikákat és bölcs felismeréseket osztanak meg, amelyek segítenek megküzdeni a szakításkor ránk szakadó félelmeket.

A frusztráló kérdések (kelleni fogok még valakinek?) szajkózása helyett az újonnan elnyert szabadság kiaknázására terelik a figyelmet. A tipikusan időszűkében rohangáló modern kori ember egyik legértékesebb kincsévé a szabadon felhasználható idő vált. Mivel egyre inkább arra programozzuk magunkat, hogy non-stop elfoglaltak legyünk, a váratlanul felszabaduló idő félelmetes is lehet. Az inspiráló megosztások egyik fő iránya az új rutinok beépítését szorgalmazza. Legyen szó új edzéstervről, rég elfeledett hobbik felélesztéséről vagy szimplán az érzéseink naplózásáról, mindenképp gazdagítani fog az élmény, hogy saját szükségleteinkkel törődhetünk végre.

A gyógyulási időszak TikTok-hálójába tehát csupa pozitív kezdeményezést gyűjtenek a felhasználók, mostanra legalább 3 millió egyéni feltöltéssel. Ezzel párhuzamosan talán nem meglepő módon fut egy bosszúszomjas időszak (villain era) hashtag is, ahol az elhagyott felek arról posztolnak, milyen gonoszkodásokkal vágtak vissza az exeiknek. Remélhetőleg az utóbbi csoport idővel átigazol a gyógyulók csapatához.

A továbblépés kulcsa lényegében az lesz, hogy megtalálod-e az új helyedet a világban. A naplementés, a gőzölgő tea mellett olvasós, a zöldellő parkban sportoló és egyéb ezekhez hasonlóan kisimult vagy energikus képek arra ösztönöznek, hogy kelj fel a bénító önsajnálatból és fedezd fel egy új, csábítóan izgalmas szeletét a világnak. Ha megtaláltad, oszd meg sorstársaiddal a felfedezést! Így képes a közösségi média jobb formájában valóban közösségi élménnyé válni.

 

 

Forrás: Popsugar, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 3 PRÍMA MOBILAPP, AHOL INGYEN MEDITÁLHATUNK

>> BARNA ZAJT HALLGAT A FÉL VILÁG, HALLGASSUNK BELE MI IS!