Balatonfenyvesen január 7-ig jár a fényvonat


2023.12.06 - Balatonica
karácsonyi kisvasút

Idén is ünnepi fényekbe öltöztetett szerelvényekkel várják az utasokat a balatonfenyvesi kisvasúton. A fényvonatok január 7-ig közlekednek Balatonfenyves-Csisztafürdő és Balatonfenyves-Somogyszentpál között. A kocsikat belülről is feldíszítették, így egy varázslatos mesevilágba csöppenhetnek az utasok.




Magyarország utolsó közforgalmú kisvasútja a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút. Reggel és délután kisdiákok és dolgozók igyekeznek a kisvonatokkal iskolába, munkába, ugyanis a kisvonatok közszolgáltatási szerepkört is betöltenek. Ám turisztikai céllal ugyancsak érdemes felkeresni a Somogyszentpálra és Csisztagyógyfürdőre zakatoló kályhafűtéses szerelvényeket, hiszen a sajátos vasútromantika mellett a Fekete István műveit idéző gazdag növény- és állatvilág, legelésző tehén- és bivalycsordák a vonatablakból remekül megfigyelhetők. A balatonfenyvesi állomásról pedig óránként elérhető a Balaton és a Tópart IC-vonatokkal.

Adventi utazás a fenyvesi kisvonattal. December 6-án a pénztárban egy kis mikulás csomaggal kedveskedtek a gyerekeknek. Ha varázslatos kikapcsolódásra vágyunk az adventi időszakban: az egész család számára egyedülálló élményt nyújt ez a fényárban úszó utazás. Csiszta Fürdő a téli hónapokban 11:00-17:00 óráig tart nyitva.

 

 

Forrás: hirbalaton.hu / mavcsoport.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚJ KORSZAK INDUL A BALATONI VONATOZÁSBAN

>> NOSZTALGIAFOTÓK RÉGI IDŐK BALATONI TÁBORAIRÓL