A hét idézete a téli tüzekről


2022.12.05 - Balatonica
sötét szobában kandallóban ég a tűz

Télen több verset olvasunk. A balatoni és Balaton környéki városok vasútállomásán a nyári akció sikerén felbuzdulva az adventi időszakban újra versekkel köszöntik az utasokat. A szimpatikus kezdeményezést az egyik legszebb téli versünkkel idézzük meg.




A MÁV és a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület összefogásából karácsonyi versek csendülnek fel a hangosbemondóból, amelyeket a legnevesebb magyar színészek közreműködésével rögzítettek, hogy ünnepi hangulatba csomagolják az állomásokon várakozó utasok idejét az adventi időszakban.

A karácsonyi verses kezdeményezés 28 napon át, egészen december 24-ig tart, ami alatt összesen 28 verset hallgathatunk meg a Balaton tágabb régiójának kilenc nagyobb vasúti állomásán; Szekszárdon, Keszthelyen, Veszprémben, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Sümegen, Zalaegerszegen, Tapolcán és Zircen.

A leghíresebb magyar költők (Ady Endre, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes és mások) verseit népszerű színészek szólaltatják meg. A kezdeményezés célja, hogy ezekkel a kedves ünnepi várakozásról szóló versekkel feledtessék el az utasok számára az utazással kapcsolatos várakozást, és hogy élménnyé varázsolják a vonatok érkezését. 

Saját hozzájárulásunk, hogy József Attila Tél című versével a versek és az ünnepi időszak együttes szeretét hirdetjük. Merüljetek bele az Életfestők hangulatvideójába, vagy kattinstsatok rá, ahogy Bodrogi Gyula mondja el ugyanezeket az örökérvényű sorokat.

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni, Hogy melegednének az emberek.

 

Forrás: magyarországom.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> LEGTÖBBSZÖR GUGLIZOTT SZAVAK 2022-BEN

>> AZ ESZKIMÓK NÉGYSZÁZ SZAVA A HÓRA