3000 program a 33. Művészetek Völgyében


2024.05.10 - Balatonica
napraforgók

Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.
Minden eddiginél több programmal, 40 programhelyszínnel és számos újdonsággal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye!

> Két helyszínen minden nap más színházi produkciók láthatók, többek között a Vígszínház, az Orlai Produkció és Nézőművészeti Kft. is fellép.

> 19 nagyzenekari koncerttel készültek. Többek között fellép a 30Y, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma.

> Külön helyszínnel készülnek a dzsessz, a világzene, a folk vagy a komolyzene kedvelői számára. Kiemelte: a Harcsa Veronika Udvar az idén is megújul, ezúttal Taliándörögdre költözik.

> Ugyancsak külön udvarral készül a Romani Design, a művészetek és a környezetvédelem kapcsolatát járja körül a SzimBio Udvar, a MűvészVölgy Kúria kortárs képzőművészeti beszélgetéseknek ad otthont.

> A fesztivál legkisebb udvarába, Szirtes Edina Mókus MókusKert Udvarába is számos vendéget meghívtak, Földes László Hobo pedig az idén is vigántpetendi udvarában várja hallgatóit, de a Kaláka Versudvar és POKET Zsebkönyvek Udvara is színes kínálattal jelentkezik.

> Visszatér a VölgyImpró programsorozat, a Zenélő Busz, valamint sok gyermekprogram és filmvetítés is szerepel a kínálatban, valamint a kortárs tánc is nagyobb hangsúlyt kap az idén.

> A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum a fesztiválozókat önnálló rendezvénysorozattal várja: az Ikarus 311-es, 1970-es években gyártott nosztalgiabuszán zenészek adják elő dalaikat az utasoknak.

> A Magyar Építészeti Múzeum új szereplőként vesz részt a fesztiválon: kiállítással készülnek, építészetről, műemlékvédelemről tartanak beszélgetéseket, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, sétákkal, workshoppal is várják a látogatókat.

> A Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Múzeum munkatársai egy pop-up kiállítással, a sörfőzés történetét bemutató vándorkiállításukkal érkeznek, valamint művészetpedagógiai programokkal is készülnek.

> Mindezek mellett Budapest Főváros Levéltára, a debreceni MODEM, a Néprajzi Múzeum, a Laczkó Dezső Múzeum, az Adaptér, a Posta Múzeum is betekintést ad kínálatába. Érdemes alaposan végigböngészni a kínálatot!

 

 

Forrás: MTI / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ZENÉS, MOZIS, SZUPERHŐSÖS PROGRAMOK HÉVÍZEN

>> REKORD LÁTOGATOTTSÁG AZ IDEI MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN (2023)