12 helyszínen 100 magyar film: jön a MOZ.GO!


2024.05.10 - Balatonica
szürke filmszalag

2024. június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál. Premierek, kulisszatitkok, szabadtéri vetítések várnak!
Az Európa Kulturális Fővárosa program és a Nemzeti Filmintézet immár negyedszerre viszi Veszprémbe, Balatonfüredre és Balatonalmádiba a magyar film legnagyobb hazai seregszemléjét, a Magyar Mozgókép Fesztivált, ahol az elmúlt év legkiválóbb alkotásai mellett premier filmeket és klasszikusokat egyaránt láthat a közönség. Június 12-én a veszprémi História Kertben a MA ESTE GYILKOLUNK premier előtti gálavetítésével nyílik az esemény. Az Agatha Christie stílusát idéző, humoros fordulatokban is bővelkedő krimi-vígjátékban a színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja. Mellette olyan színészlegendákat láthatunk a vásznon, mint Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati, a fiatalabb generációból pedig többek között Stefanovics Angéla, Keresztes Tamás és Elek Ferenc szerepel a filmben. 

A megújult MOZ.GO idén először a premiervetítések mellett készülőben lévő magyar alkotások kulisszatitkaiba is betekintést ad a közönségnek. Így a Variety szerint minden idők egyik legepikusabb európai televíziós produkciója, az itthon és világszerte az év végén a képernyőre kerülő 10 részes HUNYADI sorozat, valamint a terroristákra vadászó lövészek akciódús életét bemutató, 6 részes S.E.R.E.G. is bemutatkozik majd.

 

Fotó: Pesthy Márton

 

A Magyar Mozgókép Díjakról idén is öt fős szakmai zsűri dönt. A zsűri elnöke Ternovszky Béla Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. A zsűri további tagjai Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Dombrovszky Linda rendező, Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató tartalomfejlesztésért felelős igazgatója és Lukácsy György, dramaturg, forgatókönyvíró.

A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében június közepén.

 

Forrás: MOZ:GO, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KERTMOZI A HEGYMAGASI SZITAKÖTŐ KERTBEN

>> ELINDULT A JEGYVÁSÁRLÁS A TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOKRA