10 kiváló húsvéti program a Balaton körül


2022.04.14 - Balatonica
10 kiváló húsvéti program a Balaton körül

Hosszú hétvége, tavaszi szünet, húsvét, napsütés - mind a Balatonra csábít. Fürdeni még nem igazán lehet, de rengeteg program várja az odalátogatókat, szinte minden településen.




ÉSZAKI PART

Húsvéti programok a Festetics-kastélyban, Keszthely
Családi programkavalkád a húsvét jegyében: kincskereső játék, madáretetés, lovasbemutató, pónilovaglás, bábszínház, Opera Singer Quartet. Nyuszi jelmezben a kiállításokra a belépés ingyenes.

Facebook-esemény

Húsvéti Forgatag, Hévíz
Jó hangulat, kézműves árusok, boros és réteses standok, ugrálóvár, népi játékok, tojáskeresés, koncertet várják a résztvevőket.

Részletek ITT!

Első hajó fogadása, Balatonfüred

Az évad első hajójának érkezése hagyományosan a szezonnyitó is egyben. Idén a hajót április 16-án, a balatonfüredi kikötőben fogadják a helyi ifjúsági fúvószenekar szabadtéri koncertjével.  Az ünnepséget a beszédek és a zászlófelvonás mellett az idén is térzenével, néptánccal, valamint a rendezvényt záró ingyenes sétahajózással teszik emlékezetesebbé.

Facebook-esemény

Szigligeti Várkapunyitó, Szigliget
Hagyományőrző programok, tánc-, zene és haditorna bemutatók nyitják meg a vár kapuját április 16-án.

Részletes program ITT!

Húsvét, Gyenesdiás
Vasárnap húsvéti fészekrakásra és -rablásra, hétfőn hagyományőrző locsolásra invitálják a szervezők a kicsiket és nagyokat.

A programokról részletek ITT olvashatók.

Tavaszi vakáció és Húsvét a Follyban, Folly Arborétum, Badacsonytomaj
Vidám tavaszi programokkal készülnek a Follyban a húsvétra, interaktív kertlátogatással, tojáskereséssel, vezetett túrával.

Facebook-esemény

 

DÉLI PART

Húsvét és Nyuladalom, Siófok
Családi programok, táncbemutatók, koncertek és sok izgalmas gyermekprogram várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény

Tulipánszüret Kőröshegyen
Magyarország legnagyobb tulipánszürete közel félmillió tulipánnal várja a látogatókat a Kőröshegyen április 24-ig. A szüretelők mellett a fotózkodókat is várják egy elkülönített területtel.

Facebook-esemény

Húsvéti családi nap, Balatonlelle-Rádpuszta
Egész napos program gyerekeknek április 16-án – kreatív foglalkozásokkal, tojásfestéssel, tojáskereséssel, ügyességi játékokkal, locsolóversmondó versennyel, pónilovaglással, lovaskocsikázással és felnőtteknek – birtok- és pincelátogatással.

Facebook-esemény

Húsvét a Csillagvárnál!, Balatonszentgyörgy
Koncert gyerekeknek, kézműves foglalkozások, húsvéti játékok, solymász bemutató és nyúlfuttató verseny várja az odalátogatókat április 18-án.

Facebook-esemény
 

Forrás: sokszinuvidek.24.hu