X. Bakony Expo az erdők védelmében


2023.10.28 - Balatonica
októberi erdő

Három napos termelői vásár a bakonyi vidék portékájának és a természet ízének jegyében. Nem lehet eleget hangsúlyozni az erdők védelmét, ezért is döntöttek a szervezők amellett, hogy a X. Bakony Expo témája is ez lesz november 10. és 12. között a Veszprém Arénában.




A X. Bakony Expo kiemelt segítője lesz a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt., a térség erdőgazdálkodója, akik nem csak támogatják az expot, hanem erdei iskolai foglalkoztatót is hoznak évről-évre. Idén egy egész külön sátrat is megtöltenek majd a Veszprém Aréna előtti téren, ahol az erdő közelsége kézzel tapintható lesz. 

Az érdeklődők rengeteg érdekességet megtudhatnak majd az erdőkről, valamint annak körforgásáról, és a szervesen kapcsolódó klímaváltozásról. A Hubertus Erdészeti Erdei Iskola izgalmas, interaktív ismeretterjesztő feladatokkal készül, de különleges VR sarok is lesz, ahol a virtuális valóság segítségével többek között a talajszintről és madártávlatból is bepillantást nyerhetnek a látogatók.  

A természet rengeteg élőlénynek ad otthont, melyből egy kisebb dioráma bemutatót is kialakítanak majd egy fotósarokkal együtt, ahol a kicsik és nagyok egyaránt testközelből ismerkedhetnek meg a Bakony egy-egy jellemző vadfajával.

A párhuzamos programok közül ajánljuk még a Laczkó Dezső Múzeum interaktív kiállítását, ami Újrahasznosítás a népi kultúrában címen fut.

 

Bakony Expo 2022, ahol a magyar méz volt a főszereplő

 

Forrás: veszpreminfo.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HOL ÖLELHETJÜK ÁT AZ ÉV FÁJÁT?

>> VÉGTELEN EGYÜTTLÉT: 1X1 FESZTIVÁL A VESZPRÉMI ACTICITY-BEN