Világzene és közös tánc három napon át


2023.09.10 - Balatonica
néptánc kislányok fehér ünneplőben

Szeptember 15. és 17. között rengeteg neves fellépővel (köztük a Csík zenekarral, Szalóki Ágival és a Háromszék Táncegyüttessel) jelentkezik a VeszprémFOLK. A fesztivál programjai elsősorban a családokat szólítják meg, és rendhagyó terek is szerepet kapnak a programokon.




A VeszprémFOLK népzenei és világzenei ünnepi kavalkád történelmi kulisszák között, újszerű köntösben, hamisítatlan városi környezetben kelti életre a népzene, a néptánc és a népművészet hagyományait, zenével és tánccal, vidámsággal és komolysággal, humorral és áhítattal töltve be a folyamatosan megújuló kulturális főváros ragyogó központját. A rendezők a tipegőktől az aranykorúakig mindenkit invitálnak a szeptember közepi belvárosi eseményre, sőt, a programok jelentős részében igyekeznek be is vonni a közönséget a táncba, az éneklésbe, a hagyományos ritmusok és rítusok bűvöletébe. Különleges élményt jelenthetnek a nagy nevű előadók késő esti koncertjei után kezdődő éjszakai táncházak, amiknek az Óváros tér és a Dubniczay-palota udvara szolgál párját ritkító helyszínéül.

A fesztivált megelőző két napon a program egy igazi kuriózummal egészül ki: a helyijáratos buszok némelyike átöltözik V-FolkBusszá, a rajtuk utazók már ekkor rögtönzött kiselőadásokon találkozhatnak a zenészekkel, népdalénekesekkel, sőt mesemondó buszok is fognak közlekedni a város útjain. 

 

 

Forrás: veszprem2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALKÁNI ZENE JÁRJA ÁT VESZPRÉM UTCÁIT

>> TOGETHER! FORMABONTÓ KÖZTÉRI CIRKUSZ