Together! formabontó köztéri cirkusz


2023.09.05 - Balatonica
utcai mutatványos hullahopp

Together! címmel formabontó kortárs cirkuszi előadásoknak adnak otthont Veszprém közterei szeptember 17. és 23. között 4 ország 25 cirkuszművészének részvételével. A program egyediségét az adja, hogy az előadások az adott térre komponálva, a közönség bevonásával jönnek létre.




A veszprémi programsorozat nemzetközi csapatában a magyar művészek mellett részt vesznek a Kijevi Cirkuszakadémia művészei, valamint görög artisták a Monokyklo stúdió szervezésében, a művészeti munkát pedig a francia Albin Warette, a toulouse-i cirkuszegyetem drámatanára, színész és színházi rendező vezeti. A Together! cirkuszünnep keretében lesz majd rendhagyó cirkuszi városnézés artistákkal, valamint faltánc a várfalon és a Függőkertben. A Jutasi úti lakótelep ad otthont az Eleven Cirkuszi Múzeumnak, szeptember 23-án pedig Veszprém belvárosában tartják a Nagy Finálét.

Mind a négy előadás köztéren valósul meg, nyilvános próbák, majd esti fellépések formájában, amelyeket a járókelőket bevonó aktivitások kísérnek, a közönség így tanúja vagy akár résztvevője lehet a művészi alkotásnak. A cirkuszi mozgás – a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés – nyelvén szólunk, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutatjuk meg magunkat – mondta el Gallyas Veronika, a szervező Inspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Egyesület vezetője.

 

Forrás: VEB2023 EKF / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MIÉNK EZ A CIRKUSZ A STRAND FESZTIVÁLON

>> CIRKUSZI VILÁGREKORD ZAMÁRDIBAN