Vegyetek csokiillatú macskanyelv bélyeget!


2023.07.25 - Balatonica
macska nyelve

A macskanyelv hosszúkás csokoládérúd, amelyet Gerbeaud Emil cukrász tett Európa-szerte ismertté. A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Szerencsi Csokoládégyár tiszteletére macskanyelv alakú és csokiillatú bélyeget bocsát ki a Magyar Posta.




Az évforduló tiszteletére a gyár egyik ikonikus édessége, a macskanyelv bélyegen is megjelenik. A Magyar Posta harminchat bélyegképes ívben bocsátotta ki a macskanyelv alakú öntapadós bélyeget, rajta a tej- és étcsokoládé színvilágával. A posta 36 ezer ünnepi emlékbélyeget bocsát ki, ezen felül 6 ezer példány csokoládéillatú bélyeg is készül. Egy bélyeg háromszáz forintba kerül, képeslapon és borítékon egyaránt használható lesz.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője kiemelte, az 1923-ban létrejött csokoládégyár termékeit már két év működés után az Egyesült Államokban is árulták. Hozzátette, a hagyományos termékek gyártása mellett ma már többek között diabetikus és cukormentes édességek, valamint kéregöntésű figurák gyártásával is foglalkoznak. Az ügyvezető szerint a cég feladata kezdettől fogva az volt, hogy a szerencsi édességek receptjeit megmentsék az utókor számára, a centenáriumot és kibocsátott bélyegeket pedig mérföldkőnek nevezte a gyár életében.

 

Forrás: Wikipedia / Achim Raschka

 

Az idei centenáriumot több lépcsőben ünneplik meg Szerencsen. A várban a csokoládé száz évét bemutató kiállítás nyílt, készülnek egy, az édesség történetét bemutató könyv kiadásával is, valamint augusztus 25. és 27. között megrendezik az Artúr Napok Fesztivált.

 

Forrás: kaposvarmost.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EZÉRT SZERETJÜK AZ ÉTCSOKIT

>> A HÉT IDÉZETE AZ ÉDES ÉLETRŐL