Valentin-napi lakatfal épül a szántódi majorságban


2024.02.01 - Balatonica
lakatfal

A Valentin-nap tágabb értelmezésben a szerelmespárok mellett a mély barátságok és érzelmi kötődések ünnepnapja is egyben. A 2023-ban megújult formában átadott Szántódpusztai Majorságban idéntől helyben gravírozott lakatokkal pecsételhetjük meg a szeretetteljes kapcsolatainkat.




Február 14. idén egy szerdai napra esik, méghozzá Hamvazószerdára. Ez érdekes módon tehát azt fogja jelenteni, hogy Valentin-napkor kezdődik az idei nagyböjt. A Szántódpusztai Majorság ezen a napon a szerelmesekra fog fókuszálni, ugyanis vadonatúj lakatfalat avatnak a Szent Kristóf-kápolna mellett, ahol a legenda szerint a helyben kötött házasságok örökké tartanak. 

Szerencsére erre nem fognak kötelezni senkit. Elegendő élmény lesz a kápolnadombról elénk táruló látványban, egész pontosan a Tihanyi-félsziget körvonalaiban gyönyörködnünk. A különleges pillanat megpecsételésére Józsa András helyi mesternek köszönhetően egyedi készítésű lakatot is kihelyezhetünk a kápolna tövében gyarapodó friss lakatfalra.

Máskülönben is érdemes ellátogatnunk Szántódpusztára, hiszen rengeteg a nemrég átadott látnivaló. A kiskastély a település történetét bemutató kiállításnak ad helyet, az Öregcsárda vendéglátóhely lett, az egykori Magtárban pedig a búzáról rendeztek be kiállítást. Az 1825-ben téglából épített Póniistállóban állatsimogatót találunk, a bejárattal szemben hétvégenként termelői piac üzemel.

És ne felejtsétek el jól érezni magatokat és örülni az együtt töltött időnek!

 

 

Forrás: likebalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> AUTENTIKUS PIAC A SZÁNTÓDPUSZTAI MAJORSÁGBAN

>> CSÓKPADOKRA LEHET PÁLYÁZNI HÉVIZEN