Best of VEB2023 kiállítás nyílik a Dubniczay-palotában


2024.03.07 - Balatonica
dubniczay palota belső

Válogatott képző- és iparművészeti alkotások, interaktív és helyspecifikus installációk a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban megvalósult kreatív művészeti projektekből. Az ünnepélyes megnyitó március 8-án lesz a Dubniczay Palotában.




A kétezerhuszonhárom best of kiállításon többek között olyan projektek és kiállítások tartalmával, és alkotók munkáival találkozhatunk, mint például Balatorium, Kultháló, Romani Design, Boglár 50, Egry 140, A tér tükrei, Formákon túl, Glass Focus, Keserü Ilona, Maurer Dóra, Bak Imre, Szabó Dezső, Szalontai Ábel, Toroczkai Csaba, Kiégő Izzók, Pályi Zsófia.

A kiállításra kerülő tárgyak itt nem csupán bemutatott tételek, hanem emlékekkel és élményekkel feltöltött műalkotások, amelyek tanúi és eredményei 2023-as nagy évünknek, és egyben bíztatást is hordoznak a jövőre: Veszprém képes és készen áll arra, hogy a hagyományos és kortárs művészeti értékek és törekvések elkötelezett és hiteles képviselője legyen nem csupán a hazai, de az európai kulturális térben is– Can Togay, művészeti és kreatív főtanácsadó, VEB2023 EKF.

A "kétezerhuszonhárom best of" kiállítás március 8. és június 2. között látogatható a veszprémi Dubniczay-palotában. A kiállítást minden héten egyéb programok és workshopok kísérik. További részletek itt.

 

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Dubniczay Palota

KAPCSOLÓDÓ

>> CSENDSÉTA, CSENDKÓSTOLÓK: XIV. CSENDNAPOK

>> MÁMOROS ÉKSZERKIÁLLÍTÁS A DUBNICZAY-PALOTÁBAN