Újra Balaton Wine&Gourmet a Veszprémvölgyben!


2023.09.09 - Balatonica
borok és sajttál

Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják a vendégeket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, Veszprémvölgy varázslatosan szép természeti környezetében.




A Balaton Régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselői, több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a látogatóknak a Balaton Wine & Gourmet. A régió legnagyobb gasztronómiai fesztiválját idén szeptember 21-24. között rendezik meg Veszprémvölgy Kolostorok és Kertekben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat kiemelt rendezvényeként.

 

 

A minőségi ételeknek és italoknak szentelt négy napos ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői mellett összesen mintegy félszáz izgalmas program közül lehet válogatni: szabadtéren nagyszínpadi étel- és ital bemutatók ingyenes kóstolókkal, borszakmai élménysátor, az egykori jezsuita templom lélegzetelállító atmoszférájú belső tereiben pedig mesterkurzusok és vezetett kóstolók, valamint hazai és nemzetközi séfek élményétkezései is várja a látogatókat: ínyenceket, baráti társaságokat, családokat, szakembereket, azaz mindenkit, aki a gasztronómia szerelmese.

Desszertnek tango és sanzon előadás, argentin filmek kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött vetítése és francia divatshow is szerepel a tervek között.

 

Forrás: bwg.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALATONI VENDÉGLÁTÓSOK A PAR EXCELLENCE DÍJAZOTTJAI KÖZÖTT

>> GRANDIÓZUS GASZTRÓÜNNEP GIANNI ANNONIVAL