Színes-illatos-ízes Levendula Hetek Tihanyban


2023.06.12 - Balatonica
levendula mező

Június 16. és július 2. között ismét a levendula köré szervez fesztivált Tihany. A közel harminc hektáros tihanyi levendulás története az 1920-as évekre nyúlik vissza, van tehát mit felfedezni és ünnepelni. Az idei rendezvény mottója: All you need is lavender.




A programsorozat 2023-as tizenkilencedik kiadása azt tűzte ki célul, hogy megmutassa a Franciaországból jó száz éve beültetett gyógynövény sokféle csodáját. Nem elég, hogy a lilában pompázó levendula mezők látványa elkápráztatja az arra utazót, az illata is bódító, az egészségre gyakorolt hatása pedig elvitathatatlan. A helyi éttermeknek és vállalkozásoknak köszönhetően a rendezvény 16 napja alatt középpontba kerül még a levendula ezerféle gasztronómiai felhasználása is, magyarán a levendula bizony finom.

 

 

Ízelítő a programkínálatból: lesz illatszalon, levendula-kör túranap, látványlepárlás, natúrkozmetikumok labor, akrilgyanta workshop, varróka műhely, közösségi futás, restoratív jóga, beauty shopping. Továbbá rengeteg kulturális, családi- vagy gyerekprogram, kiállítás, színház, koncert is lesz Tihanyban, hogy még jobban csússzanak a levendulás finomságok. Ennek jegyében várnak minden kikapcsolódni, feltöltődni, gyönyörködni, kóstolni, szagolni, szórakozni vágyó vendéget a kincses félszigeten.

 

Forrás: Funzine, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EGÉSZSÉGES ÉS FINOM? BALATONI SZÖRPKÓSTOLÓ

>> MENJÜNK A MÉHEKÉRT MÚZEUMBA!