Egészséges és finom? Balatoni szörpkóstoló


2022.09.12 - Balatonica
Egészséges és finom? Balatoni szörpkóstoló

Imádjuk a fröccsöket és a kézműves sört, az idei nyár nagy felfedezettje viszont kétségkívül az új hullámos szörp. A Hello Hungary ellátogatott azokhoz a balatoni termelőkhöz, akiknek a termékeit mi is örömmel fedezzük fel egyre több minőségi étkezőhelyen a tó körül.




Csupaszörp, Tapolca

A családi receptkönyvből útjára indított vállalkozás mostanra igazán beérett. A nyári alapízek (bodza, málna, levendula) mellett feltűntek a kínálatban kísérletibb „duplaíz” kombinációk, úgymint az eper-bazsalikom, a duplaribizli (fekete és piros) és a bodza-egres. Külön figyelemmel, szintén nagy választékban gyártanak cukormentes változatokat. Honlapjukon édességrecepteket mellékelnek egyes szörpízekhez, valamint díszdobozba válogatott szörpcsomagokat is lehet rendelni tőlük.

Kapolcsikum, Vigánpetend

A tulajdonos 70 hektárnyi birtokon foglalkozik gyümölcskultúrákkal, elsősorban meggyel, málnával, kajszibarackkal, almával, bodzával. Ezekből és még több ízpárosításból készülnek a saját címkés lekvárok és szörpök, illetve a jegestea és limonádé szirupok. Küldetésük, hogy a fenntartható kisgazdálkodást népszerűsítsék. Mottójuk: palackba zárt nyár. 

Spájz, Keszthely

Az egyik úttörője a műfajnak. Sűrítmény helyett friss gyümölcsből dolgoznak. 15 különböző ízt vittek sikerre, közülük ritkaságában kitűnik a Spájz Jaffa (narancs), a Spájz Uborka, vagy a húzótermék Spájz Provence (levendula, menta, zsálya, citromfű). Spritz márkanéven divatba hozták a szénsavval dúsított gyümölcsszörpöket. Online rendelhető gourmet csomagjaikban zöldségkrémekkel, olívaolajjal, gyümölcslekvárokkal, balzsamecettel együtt kínálják ínyencségeiket. 

Zsusska, Monoszló

Szimpatikus dizájner márka, azaz nagyon személyesen szól a készítőjéről, Láng Zsuzsannáról. Az egykori marketinges 10 éve váltott és befőzési mániáját sikeres üzletté dolgozta át. Monoszlói gyümölcsösében ültetett saját termékeiből főz lekvárt és szörpöket. Igazi kísérletező. Van nála akácvirágszörp, chilis-gyömbéres szilvaszörp, pitypangszörp, rozmaringszörp. A címke külön jelzi a mindenmentes kiadásokat. 

Forrás: Hello Hungary

KAPCSOLÓDÓ
>> A balatoni bivaly nyomában
>> A Balaton virágaiból készül a magyar gin
>> 10 balatoni alapanyag sütéshez-főzéshez