Szentgyörgyvár irodalmi főváros lesz


2023.07.13 - Balatonica
kamasz lány olvas nyár

Augusztus 10. és 12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat Zala vármegye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt. Az alig 300 lakosú Szentgyörgyvár nagyszínpadán, a templomkertben és a kultúrházban koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.




A háromnapos programon fellép a Quimbyből ismert Kiss Tibor formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel készül a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.

A slam poetry kedvelői a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, de a nyári olvasmányokat is be lehet majd szerezni kedvezményes áron. Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot.

 

 

A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizlingkóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a zalai eget. A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja.

A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, valamint Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.

 

Forrás: MTI / hirbalaton, Fotók: Margófeszt Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> TÍZ NAPIG KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI FESZTIVÁL ZAJLIK A BALATONNÁL

>> MENŐ IRODALMI FESZTIVÁL STRANGER THINGS KIBESZÉLŐVEL