Siófok októberben gasztro élményekkel bombáz


2023.09.21 - Balatonica
bogrács nyílt tűz

Az idén 55 éves Siófok a tavaszi-nyári fesztiválmenet után ősszel sem vesz vissza a tempóból. Október 6-8-án a 10. Siófoki Halfesztivállal várnak, október 27-29-én pedig a térség legjobb termelőivel debütál a GasztroFok.




X. Siófoki Halfesztiválon természetesen ismét a halé a főszerep, de a hagyományokhoz híven színes családi és gyermekprogramok és ingyenes koncertek fűszerezik a kulináris élményt. Az október 6 és 8. között három teljes napig tartó halas falatozáson a Vad Fruttik, az Első Emelet és az Apacuka esti koncertjei hozzák el a fesztiválok hangulatát. Részletes program itt.

A minden korosztályt megszólító programfelhozatal ékkövei továbbra is a gasztro kalandok lesznek: szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti meg a napot. A Fő teret beborító gasztro kínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat. Az idei év újdonságaként a házigazda Siófok Magyarország halas városait látja vendégül a fesztiváltéren. A Duna és Tisza partjáról már biztosan itt lesz különleges halétellel Baja, Mohács és Szeged városa. A települési standokon nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhat a nagyérdemű.

 

Siófoki Halfesztivál 2022 (Siófok Guide)

 

Az őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás elindulása lesz, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. A kezdeményezés elindításával a városvezetés célja Siófok feltűzése a régió gasztro-térképére. Sőt, az egész térségre kiterjed az összefogás, nemcsak Siófok belvárosára, tehát akár 20-30 km vonzáskörzeten belüli nívós helyek jobb megismertetése a távlati cél.

Az összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Krúdy Gyula Szakképzési Centrum garantálja. Első közös rendezvényük október 27-29-én lesz, mely napokon Siófok Fő terén, a Víztoronynál egy infóponton lehet érdeklődni a GasztroFok brandről és gasztrotúra koncepcióról. Az elképzelés azt kínálja, hogy élményszerűen be lehessen járni a térség legnívósabb helyeit, és így végig lehessen kóstolni a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlataikat.

 

Forrás: siofok.hu / kulturcafe.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SIÓFOK TAVASSZAL SZÁRNYAL

>> AHOL A PISZTRÁNG IS BORT ISZIK