Ősszel is Balaton: Sétáló borkóstoló Almádiban


2023.10.29 - Balatonica
szőlőskert naplemente

A Bor és Piac szaklap idén is megrendezi a nagy sikerű Ősszel is Balaton borkóstolót és mesterkurzust november 4-én Balatonalmádiban. A projekt átfogó célja a kulturált borfogyasztás, borkultúra, valamint a fenntartható borászat népszerűsítése a Balaton Borrégióban.




A projekt fő eseménye egy sétáló bórkóstoló és mesterkurzus, ahol szezonon kívüli időpontban találkozhatnak a borkedvelők és bortermelők, valamint a szakma hazai és nemzetközi képviselői. A sétáló borkóstolón mintegy 25 kiállító borászat kínálatával ismerkedhetnek meg a vendégek, a termelők személyesen lesznek jelen a rendezvényen. 

A szakmai konferencia programjában szó lesz többek között a balatoni gasztronómia és borászat történetéről, a dűlőszelektált borok jellemzőiről, a bor érlelésének játékáról, a rezisztens szőlőfajtákról, a felvidéki olasz rizlingről, valamint a borturizmus fellendüléséről.

A kiállító borászatok listája folyamatosan frissül (a fenti linken csekkolhatjátok), a rendezvényen a sajtkínálatot a Tekergő Sajtműhely biztosítja. A helyszín (Pannónia Kulturális Központ) kiválóan megközelíthető a Balatonalmádi vasútállomástól kb. 3-5 perc sétával.

 

 

Forrás: borespiac.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGNEVEZTÉK A BALATON BORRÉGIÓ IDEI LEGJOBBJAIT

>> BEKUKKANTHATUNK BALATONALMÁDI ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÉBE