Mit hoz a jövő? Balaton Konferencia 2024


2024.04.05 - Balatonica
balaton látkép

2024. május 2-án Veszprémbe, az ActiCity-ben rendezik meg a Balaton Konferencia 2024 elnevezésű rendezvényt, melynek keretében egyebek mellett áttekintik a szabályozói és döntéshozói elképzeléseket a Balaton jövőjéről.




A Portfolio által szervezett Balaton 2024 konferencián a Pannon Egyetem segítségével arra tesznek kísérletet, hogy azokat a legfontosabb döntéshozókat, szabályozásban érdekelteket, az üzleti és civil szféra kiemelt képviselőit, a helyi kulturális értékeket őrző és fejlesztő szervezetek vezetőit hozzák össze egy platformra, akik a szakmai érvek megosztásával és megbeszélésével valóban előrébb tudják mozdítani a legfontosabb közös ügyet, a Balaton építésének és fenntartható fejlődésének jövőjét.

A rendezvényen szó esik egyebek mellett az üzleti lehetőségekről a tó partján és vonzáskörzetében, a turizmus és vendéglátásról a Balaton régióban, a családi vállalkozások és utódlás kérdéseiről, az ingatlanpiaci és fejlesztési lehetőségekről és kihívásokról. A rendezvényt Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány elnöke nyitja meg, majd Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora tart előadást. Az ezt követő panelbeszélgetés a Balaton jövőjéről szól majd, melyen részt vesz Lombár Gábor a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere, valamint  Dr. Takács Ernő, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke. Az előadók között lesznek még tudományos munkatársak, a VEB23 projektcsapat képviselői, valamint a balatoni turizmus vezető egyéniségei.

 

 

Forrás: HírBalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> JÖN A NÉPMŰVÉSZET ORSZÁGOS HÉTVÉGÉJE!

>> BÖRTÖNMÚZEUM NYÍLIK A VESZPRÉMI VÁRBAN