Mini Carnegie Hall: veszprémi tehetségkutató


2023.11.08 - Balatonica
zongora billentyűk

A veszprémi Szent Imre téren a legfiatalabb zenészek kapnak fellépési lehetőséget. A Mini Carnegie Hall színpadán november 26-ig minden nap este 6 órától a Veszprém-Bakony-Balaton régió zeneiskoláinak egy-egy tehetséges növendéke ad koncertet.




Október 1-jén, azaz éppen a zene világnapján kezdődött a Mini Carnegie Hall koncertsorozata, amellyel a szervezők Veszprém és a régió ifjú zenészeinek szeretnének inspiráló és önbizalomnövelő lehetőséget adni, mert az ötletgazdák vallják, "zenélni és zenét tanulni vagány és menő dolog".

A rendezvény alapötlete a híres New York-i koncertteremnek is olyannyira elnyerte a tetszését, hogy örömmel adta nevét a koncertsorozathoz. A program két hónapja alatt a Szent Imre téri koncertteremben közel hatvan, jellemzően 8-12 éves fellépő ad rövid, de személyes és nagyon szerethető koncertet. Az elmúlt egy hónap során családok, barátok, ismerősök és járókelők is hallgatták az ifjú zenészeket. A koncertsorozat sikerrel zajlik, a hozzátartozók, és a fellépők ugyanúgy dicsérik a kezdeményezést, mint az arra járó érdeklődők.

A Mini Carnegie Hall projekttel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program nem titkolt célja, hogy a zene és a zenetanulás fontosságát hangsúlyozza, nem kizárólag, mint Európa Kulturális Fővárosa, de az UNESCO Zene Városa cím birtokosaként is.

Itt követhetitek, hogy november végéig kik lesznek a fellépők.

 

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ADVENTI KONCERTEK A TIHANYI APÁTSÁGBAN

>> KONCERTEK, AMIK FÖLDRENGÉST OKOZTAK