Milliós fődíj a fotóverseny győzteseinek


2023.10.31 - Balatonica
régi kamera kalap virágok

Lezárult a Magyarország 365 fotópályázat idei kiadása. Minden eddiginél több képet küldtek be, a zsűri megkezdte az értékelést, eredményhirdetés decemberre várható. A fődíj 2 millió forint lesz.




Minden eddiginél több, összesen 44 ezer képet küldtek a Magyarország 365 fotópályázatra, a legnagyobb országos fotópályázatra. Összesen 5500 profi és amatőr fotós pályázott a felhívásra. A kiírásnak megfelelően azzal, hogy bemutassák hazánk büszkeségeit.

Idén új kategóriákat is nyitottak, így a természeti tájat és az épített örökséget megmutató fotóművek mellett a portré és közösségi események, illetve a streetfotó (utcai jelenetképek) is felkerült az ihletforrások közé.

A zsűriben elismert fotográfusok dolgoznak, akik jelenleg épp a kiértékelésen dolgoznak. A bizottságban többek között ott ül Kaiser Ottó (a Balaton című fotóalbum szerzője), Keleti Éva hírneves portréfotós, Szalontai Ábel a MOME tanára, valamint a korábbi pályázatok díjazottjai.  A fődíjat és a különdíjat (kategóriánként) elnyerők 2 millió forintban részesülnek, míg minden második helyezett 1 milliós, a harmadik 500 ezres pénzjutalomra számíthat.

 

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> FOTÓSVIADAL ÉS TELJESÍTMÉNYTÚRA

>> VAN KEDVENC FOTÓD A BALATONRÓL? KÜLDD BE!