Magyarország kincsei: új védjegy a hazai strandokra


2023.10.24 - Balatonica
strand fű homok

Jövő nyártól egyre több hazai strandon kereshetjük a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. minősítését, a Magyarország kincsei védjegyet. Az új minősítési rendszer célja a látogatói bizalom további erősítése, valamint a minőségi szolgáltatásokat kereső vendégek segítése.




A Magyarország kincsei védjegyrendszer egy ernyővédjegy, azaz egy egységes márkajelzés, amely mögött azonos minősítési folyamat és azonos elvek mentén felépülő, de a különböző turisztikai területek jellegzetességeit figyelembe vevő objektív kritériumrendszerek állnak. Az ernyővédjegy alá jelenleg 7 védjegytípus tartozik: vízparti strand, gyógyhely, gyógyfürdő, wellnessfürdő, élményfürdő, vár és kastély védjegyek.

A látogatók az ország bármely pontjára utaznak, a védjegyeknek köszönhetően könnyen azonosítani tudják a garantáltan magas szolgáltatási színvonalat biztosító attrakciókat. A testület 2023 tavaszán kezdte meg a turisztikai attrakciók, köztük a magyarországi strandok minősítését, amelynek keretében 2023 októberéig számos strand és más attrakció szerezte meg a Magyarország kincsei védjegyrendszer minősített védjegyének használati jogát. A Diási Játékstrand péládul ennek köszönhetően ötcsillagos minősítést szerzett a "Vízparti strand" védjegy minősítési eljárásában.

 

 

Az önkéntesen kezdeményezhető minősítési eljárás elindításához szükséges regisztrációra folyamatosan, az őszi-téli időszakban is lehetőség nyílik az attrakcióminősítés honlapján. Az eljárás során a testület egységes, objektív szempontrendszer alapján vizsgálja az attrakciókat, amelyek az attrakció típusától függően két, illetve három évre szerezhetik meg a védjegyhasználati jogot.

 

Forrás: turizmus.com / hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> HOL VAN A BALATON LEGJOBB STRANDJA?

>> SZABADIDŐSPORT A BALATONI STRANDOKON

>> EURÓPA 7 LEGZSÚFOLTABB STRANDJA