Gyógynövény napok a gyenesdiási malomban


2023.10.19 - Balatonica
színes gyógynövények

A tematikus gyógynövény napok az őszi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.




Október 28.

Tök-jó Nap a Malomban! Gyógynövényes gyermekfoglalkozás őszi ízek kóstolóival, Zöldmanónk megismertetésével, mesével, hazavihető kincsekkel. Valódi érintkezésben a természettel! 5 éves kortól ajánlott! Részvételi díj: 2.000 Ft. A programok csak jó idő esetén, min. 10 fő jelentkezésével kerülnek megrendezésre! További információkat a Kakukkfű Portán találtok.

 

November 18.

Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével. Részvételi díj: 6.000 Ft, mely tartalmazza a koszorú elkészítéséhez szükséges növényeket, alapanyagokat, illetve az elfogyasztott gyógynövényes teákat. Min. 8 jelentkezőt várnak!

 

November 25.

Gyógynövényes kence-fice készítés az Advent jegyében, melyen gyógynövényes ajándékok (ajakír, deo stift) készülnek egyszerűen a felhasznált gyógynövények részletes ismertetéssével, mini gyógynövényes tanfolyammal. Részvételi díj: 12.000 Ft, mely tartalmazza az írott recepteket, az elkészített kincsek hazavihető darabjait és a gyógynövényes kóstolókat. Min. 8 jelentkezőt várnak!

 

Vízimalom és fűszerkert Gyenesdiáson (Forrás: M5)

 

Forrás: csodalotosbalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MELYIK GYÓGYTEÁT IGYUK MEGFÁZÁS ELLEN?

>> RITKA ZENEGÉPEKET PRÓBÁLHATUNK KI GYENESDIÁSON