Ezek a koktélok uralják a 2023-as szezont


2023.07.16 - Balatonica
három koktél

Az elmúlt nyarak koktél trendjei (negroni, aperol spritz) kitartóan ott állnak a fogyasztási listák élén, nemigen akad új kihívójuk, aki letaszítaná őket a trónról. Az idei nyár különlegessége, hogy visszatérünk a klasszikus koktél receptekhez, azzal a törekvéssel, hogy a válogatott minőségi alapanyagoknak hála felfrissüljenek az ismerős ízek.




MARTINI

A martinik, vagy röviden 'tinik igazi nagy visszatérők.  A frissített verzióban a vodka vagy gin és száraz vermut mellé egy csobbanásnyi olívalé keveredik, nyársra vágott olívabogyóval és egy csavar citrommal díszítve. Az olívalé sós íze egészen új dimenziót ad a hagyományos martininek.

 

TEQUILA SUNRISE

A tequila, narancslé és grenadine (gránátalma szirup) klasszikusa még trópusibb hangulatot kap az ananászlé hozzáadásával. Egyszerű és gyönyörűen csillogó italkeverék. Díszíthetjük egy-két cseresznyével vagy akár narancsszelettel: mindkettő jól illik a koktél színezéséhez.

 

MOJITO FEKETÉN

A rumivók nagy kedvence új mélységet kap a fekete rum hozzáadásával. Az eredetileg fehér rumból, mojito szirupból, lime kivonatból és mentából összeálló ízvilágon csavarunk egyet a fekete rumos elegyítéssel. A pohár peremét barna cukorral vonhatjuk be az édes mellékíz érdekében.

 

DAIQUIRI

A Kubából származó koktél az egyik legegyszerűbb, három összetevős klasszikus: fehér rum, lime, kis cukor. Úgy látjuk, a rumnak újra divatja van, így a daiquiri is szépen hódít az aktuális kínálatban. Egyes helyeken szeretik megbolondítani fagyasztott nyalánkságokkal: eperrel és más bogyós gyümölcssel, vagy frissen vágnak bele banánt, barackot, grépfrútot. 

 

PALOMA

A tequila egyértelműen visszatért az élmezőnybe. Klasszikus felhasználásaiból a margarita mellett a palomát szürcsölik a legtöbben, ami némileg keserűbb a társainál. A tequila melletti második összetevője a Squirt márkájú grapefruit szóda, ez adja jellegzetes színét és zamatát.

 

BLOODY MARY

Egyre keresettebbek a sós ízesítésű frissítők. A meglehetősen pikáns ital paradicsomlé, vodka, Worcestershire szósz, Tabasco paprika, bors és citromlé keveréke, az 1930-as évek hatalmas sztárja volt. Világhódító útján ismét az élre tört, állítólag a reggeli mellé különösen divatos kikérni.

 

Forrás: therooftopguide / nosalty, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGNEVEZTÉK A BALATON BORRÉGIÓ IDEI LEGJOBBJAIT

>> MI LESZ AZ ÚJ SLÁGER A BALATONI FAGYI KÍNÁLATBAN?