Egyedülálló programmal lép fel José Cura a VeszprémFesten


2024.02.16 - Balatonica
opera csillár

Újabb sztárfellépőt jelentett be a VeszprémFest. A História Kertben felállított nagyszínpadon 2024. július 17-én az argentin tenor legenda, José Cura ad koncertet, kifejezetten a veszprémi közönség kedvéért összeállított különleges műsorában.




José Cura napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, aki pályafutása során fellépett az összes jelentősebb operaszínpadon, többek között Torinóban, Londonban, Párizsban, Rómában, Prágában és Bécsben is. Veszprémi fellépésére csak egyszer hallható előadással készül, amelyben gitár és zongora kísérettel előadott argentin népdalok és nagy ívű, szimfonikus zenekarral megszólaló operaáriák egyaránt helyet kapnak. 

A História Kertben elhangzó előadásban Piazzola, Carlos Guastavino és Alberto Ginastera átiratok mellett Verdi és Puccini operák, köztük a Nabucco, a Végzet hatalma, a Tosca, a Rigoletto és az Otello áriái közül is válogat. További részletek itt.

 

 

A VeszprémFest öt napos programjának részeként, 2024. július 16. és 20. között a negyedik tenor mellett színpadra lép a Milky Chance, Paloma Faith, Gregory Porter, a Toto valamint Snétberger Ferenc, aki tanítványaival együtt három nap alatt három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

 

Forrás: szinhaz.online, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VILÁGSZTÁROKKAL ÜNNEPEL A 20. VESZPRÉMFEST

>> GYÖNYÖRŰ KIADVÁNY FOGLALJA ÖSSZE A VESZPRÉMFEST 20 ÉVÉT