Cirkuszi világrekord Zamárdiban


2023.07.11 - Balatonica
cirkusz tető borús ég

Az idei Cirkuszok Éjszakáján (július 15-én) a Magyar Nemzeti Cirkusz Balatonlellén, a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban ver sátrat, utóbbi ráadásul világrekordra is készül. A cirkuszművészet reneszánszát éli: aki kíváncsi, milyen újdonságok jelentenek meg a porondon, most képbe kerülhet.




Több éves szervezés és keresgélés után eljött az ideje, hogy a Richter Flórián Cirkusz elfoglalja saját területét Zamárdiban, ahol Magyarország legnagyobb cirkuszsátrában ünnepli a XI. Cirkuszok Éjszakáját július 15-én.

A cirkuszművészet népszerűsítéséért létrehozott fesztiválon kibővített műsort mutat be és egy újabb világrekorddal is készül a Richter család. Most a család legfiatalabb tagja a 17 éves Richter Angelina kísérel meg felállítani egy új rekordot a Magyar Posta nevezetű műsorszámmal, egyszerre 20 lóval a porondon. Amennyiben ez sikerül, Angelina lesz az egyedüli nő a világon, aki ezt a rekordot bemutatja és véghez viszi! (Azóta megtörtént a sikeres rekordállítás!)

A kísérőprogramok ugyancsak lélegzetelállítónak ígérkeznek. Többek között látható lesz a Duo Triberti, a világ egyik leggyorsabb görkorcsolya művészei Olaszországból, akik elképesztő sebeséggel mutatnak be különböző trükk kombinációkat. A világ egyik legjobb kardnyelője Lucky Hell is érkezik. A vakmerő ausztrál hölgy a nemzetközi varieték és tévéműsorok állandó fellépője. A zenés színházra éhes közönséget Pintér Tibor és Nemzeti Lovas színháza a Herkules című előadásukból összeállított látványos musical blokkal szórakoztatja. Végezetül díjnyertes kézegyensúlyozó érkezik Romániából, jön a Diaboló zsonglőre Olaszországból, halálkerekeseket fogadnak San Salvadorból, és a cirkuszvilág legújabb sztár bohóca, a chilei MATUTE is tiszteletét teszi Zamárdiban.

Az esti előadás előtt beleshetünk a kulisszák mögé, ahol artista próbákat lehet megtekinteni, valamint Richter Flórián megmutatja, miként tanítják és oktatják a cirkusz állatait és még Szandra, az elefánt is tart egy kis bemutatót a nagyérdeműnek.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz nyitány 2023

 

Ezzel párhuzamosan Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkusz július 14-15-én zenés cirkuszi parádéval és úgyszintén meglepetésekkel teli, kibővített műsorral szolgál majd.

 

Forrás: szinhaz.online, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> JÖN A FOLYTATÁS: BRÚNÓ KESZTHELYRE UTAZIK

>> BALATONLELLÉRE IS ELLÁTOGAT A MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ (2022)