Autós farsang flúgos futammal és nyereményekkel


2024.02.07 - Balatonica
balatonlelle fortepan

Február 24-én a negyedik Autós Farsangi Felvonuláson újra jelmezekbe öltöznek a gépjárművek, lesz gumball futam versszerű feladványokkal és kishegyi felvonulás csodálatos panorámával. Igazi csemege a téli Balaton szerelmeseinek.




Lajos Beáta főszervező elmesélése szerint az autós farsangi felvonulás gondolata 4 éve fogalmazódott meg, amikor az iskolai farsangot betiltották a covid-intézkedések miatt, hiszen emlékszünk rá: szigorúan tartani kellett a távolságot és nem szabadott tömegrendezvényeket szervezni. A jelmezbe öltöztetett autók farsangi felvonulása azonban megfelelt az összes kritériumnak.

Az első két évben a Kishegy lábától a Kápolnáig tartott a vonulás dudaszó kísértében. Tavaly jött az ötlet, hogy a seregszemlét egy flúgos futammal spékeljék meg, amely helyismereti játékokat tartalmaz. Az útvonal Balatonboglár és Balatonlelle összekötésével nagyjából 50 km-es távot fed, 8-10 helyszínen színes feladatok végrehajtásával lehet továbbhaladni a cél felé. Így azóta két kategóriában lehet indulni: egyik az ügyességi, másik a szépség és kreativitás!

 

 

A start minden évben 10 órakor van, 2 perces indításokkal autónként. Miután mindenki beért a célba, összesítik a pontszámokat, a nyertesekre pedig csodás ajándékok várnak. Idei a meeting pont a Platán Strand egyenes parkolója Balatonbogláron, február 24-én 9:45-kor (a Gian Piero's étterem közelében). 13.00 órakor a jelmezbe díszített autók libasorban felvonulnak a Kishegyi kápolnához, ami Balatonlelle egyik szimbóluma. Itt az összes résztvevő közösen gyönyörködhet a valóban páratlan panorámában és ezután szabadon lehet kirándulni a kilátóteraszig vagy a parkerdőben. Elképzelni sem lehetne ennél autentikusabb programot a téli Balatonnál!

 

 

Fotó: FORTEPAN (Park Étterem és Hotel, Balatonlelle, 1959 / Bauer Sándor)

KAPCSOLÓDÓ

>> A TÉLI BALATON LEGNAGYOBB GASZTRÓESEMÉNYE

>> ALKATRÉSZEKBŐL ÚJ SZOBROT AVATTAK A DÖRGICSEI AUTÓGYŰJTEMÉNYBEN