Álmodj zenét magyar némafilmekhez!


2024.02.20 - Balatonica
zeneszerzés gitár zongora

Az ötödik alkalommal meghirdetett Némafilmhez filmzenét! pályázatra az alkotók két magyar némafilm 4 perces részleteihez írt zeneművel jelentkezhetnek. A kiválasztott zeneszerzők lehetőséget kapnak arra, hogy a teljes film zenéjét megalkossák és filmvetítéssel egybekötve, élőben mutassák be a művüket a 33. Művészetek Völgyében.




A pályázat keretében a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérőzenét. A zenének a cselekményt szorosan követnie kell, azt aláfestve, hangsúlyozva. A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el és filmenként kettő, azaz összesen négy alkotást juttat tovább a döntőbe.

A Művészetek Völgye idén kibővíti a pályázók körét az EU tagállamok zeneszerzőire, így az EU teljes területéről várnak pályázatokat. A fellépési lehetőségen túl az első két helyezett pénzjutalmat is kap, továbbá a legjobbnak ítélt alkotás szerzőjétől a Nemzeti Filmintézet megvásárolja a művek jogát és az általa megírt zenével kerül fel a film a FILMIO felületére.

A két kiválasztott némafilm részlet a „Simon Judit" 1915-ből és „A Pál-utcai fiúk" 1924-ből. A pályaműveket április 12. éjfélig várják.

 

 

Forrás: turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MILYEN KOMOLYZENÉT HALLGATNAK A LEGTÖBBEN?

>> CSUPA NAGYÁGYÚ JÖN AZ IDEI MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBE