A zamárdi Fenegyerek a Balatoni Kör új elnöke


2024.01.18 - Balatonica
erdő királya

Kilenc új taggal gyarapodott és új elnököt is választott a tóparti borászatokat, vendéglátókat tömörítő Balatoni Kör. Pach Gábor a pálinkafőzés hazai fenegyereke, díjnyertes főzőmester már számtalanszor megmutatta, hogy sikeresen ötvözi a bátor kísérletezést a minőségi hagyományokkal. Új funkciójában is lesz erre lehetősége.




A Balatoni Kör 2014-ben alakult. Az újonnan megválasztott elnök, Pach Gábor célja, hogy a szervezet fennállásának tizedik évfordulóját méltóképp ünnepeljék és ezzel is felhívják a közvélemény figyelmét a Balatonra. A kiemelt tervek között szerepel, hogy erősítsék a Balaton kommunikációját: a szezon kezdete előtt minden évben felreppennő spekulációk helyett az objektív híradásokat segítenék terjeszteni a Balatonról.

Az új elnök első nyilatkozatában elhangzott még, hogy a tónál egyre magasabb minőségű szolgáltatók működnek, de ezzel együtt az emberek hajlamosak elfelejteni azt, hogy a Balaton egy európai üdülőhely, ahol ennek megfelelő árak vannak. 

Az érdekérvényesítő erejüket növelné az is, ha sikerülne fejleszteni a Balaton Bor szerepét és a brand építését. A szervezet ezúttal kilenc taggal bővült, így mostanra közel hatvanan tevékenykednek azért, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsenek meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban.

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BADACSONYI VENDÉGLÁTÁS BISZTRÓÉTELEKKEL ÉS BALATONI BOROKKAL

>> BALATONI KÓSTOLÓ A GARAMVÁRI SZŐLŐBIRTOKON