Veszprém nyitja a 94. Könyvhetet


2023.04.12 - Balatonica
fal könyvekből

Idén június 8. és 11. között rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. A vidéki, országos megnyitónak június 9-én Veszprém, Európa egyik idei kulturális fővárosa ad otthont, ahol Bereményi Géza Kossuth-díjas író tart megnyitó köszöntőt.




A 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok rendezvényét – amelynek a fővárosban a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna korzó ad otthont – Gál Katalinnak, az MKKE elnökének köszöntőjét követően Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg. A Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából átadják a Szép Magyar Könyv 2022 verseny díjait. A Könyvheti Jegyzékre ebben az évben is – a hagyományoknak megfelelően – 2023 januárjától megjelenő, magyar nyelven, magyar szerzőtől származó első kiadású művek, illetve klasszikus magyar nyelvű, magyar szerzőjű művek átdolgozott kiadásai, új adaptációi kerülnek fel.

 

 

Veszprém évek óta fontos vidéki helyszíne az országos könyveseménynek. A június 9-i megnyitót követően színes kísérő programok veszik kezdetüket Veszprémben és a teljes Bakony-Balaton régióban. Erről és a tobábbi részletekről könyvhetet kísérő kiadványban, a Könyvheti Prospektusban, valamint az Ünnepi Könyvhét weboldalán lehet majd tájékozódni.

 

Forrás: MKKE, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> A HÉT IDÉZETE A KÖLTÉSZET NAPJÁN

>> VESZPRÉM RAGYOGOTT A MEGNYITÓN