Új otthonra talált a Bujtor István Filmfesztivál


2024.03.26 - Balatonica
pretzel muffin

2024-től Keszthelyen rendezik meg az ország egyik legnépszerűbb filmes szórakoztató nagyrendezvényét, a Bujtor István Filmfesztivált. A fesztivál Bujtor István halála után közvetlenül jött létre, 2022-ig Balatonszemesen működött, tavaly sajnos elmaradt, jócskán kiéheztünk a visszatérésére.
A Bujtor István Filmfesztivál 2024. augusztus 22-25. között új helyszínen, Keszthelyen várja az érdeklődőket, az eddigieknél is változatosabb programokkal! A sokszínű fesztivál a filmes kínálat mellett koncertekkel, retro utcabállal, veteránautós találkozóval, családi programokkal érkezik, Bujtor Istvánt az ismert akcióvígjátékokkal, közönségtalálkozókkal, emlékkiállítással és Csöpi-ételekkel is megelevenítve.

 

 

A versenyfilmes program célja, hogy emléket állítson a Balázs Béla-díjas rendező, színész, producer szellemi örökségének, beleértve az életműben meghatározó humor és rejtély jelenlétét. Külön kategóriában várják az elmúlt két évben készült játékfilmeket, dokumentum- és ismeretterjesztő alkotásokat, animációs filmeket és versfilmeket, hogy versenybe szálljanak a Bujtor István-díjért. A nyilvános vetítéseket pódiumbeszélgetések, zsűrikonzultáció és szakmai workshopok kísérik.

Részletek hamarosan.

 

Forrás: likebalaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MA LENNE 80 ÉVES BUJTOR ISTVÁN

>> ÉLETMŰDÍJAT KAPOTT KOLTAI RÓBERT A BUJTOR ISTVÁN FILMFESZTIVÁLON