Szombattól Kaposváron hangolódhatnak a Giro d'Italia szurkolói


2022.04.08 - Balatonica
Szombattól Kaposváron hangolódhatnak a Giro d'Italia szurkolói

Szombaton kezdődik az a nagyszabású szurkolói roadshow Kaposváron, amelyben négy héten át hangolják a szervezők a legendás olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia magyarországi rajtjára a sportág, valamint a verseny rajongóit és az érdeklődőket.
A szervezők közlése szerint az első, illetve a harmadik etap útvonala melletti városokban, Nagykanizsán, Kaposváron, Keszthelyen, Velencén és Esztergomban ingyenes szabadidős és családi eseményekkel készülnek. A Giro-hangulatot szurkolói fotópontok, kerékpáros aktivitások, zenés színpadi és kézműves programok hozzák közelebb az érdeklődőkhöz.

A Giro Roadshow helyszínein a Nagy Rajt nagykövetei várják az odalátogatókat. A közösségi programok mellett, a roadshow részeként egyes állomásokon a szurkolók megtekinthetik és fotózkodhatnak is a Giro 2022-es, valamint a verseny 1987-es bajnoka, Stephen Roche trófeájával is.

A világ egyik legrangosabb nemzetközi kerékpáros körversenye május 6. és 8. között három magyarországi szakasszal veszi kezdetét: a Grande Partenza, azaz Nagy Rajt keretén belül a Budapest-Visegrád és Kaposvár-Balatonfüred etap között időfutamára kerül sor a fővárosban.

Forrás: MTI
Borítókép: Giro d'Italia facebook