Sportolj a természetben: tekerős élménynap Gyenesdiáson


2022.09.01 - Balatonica
Sportolj a természetben: tekerős élménynap Gyenesdiáson

A Tekerj a Zöldbe országos túrasorozat a gyenesdiási Kajakszigetre érkezik szeptember 3-án. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és az Aktív Magyarország közös kezdeményezéséből megszületett közösségi sportolást népszerűsítő projekt először érinti a Balaton nyugati csücskét.




A túra 33 kilométer, nyugodt tempóban, sok látnivalóval. A kényelmes délelőtti indulás után Gyenesdiásról egyenest Keszthely belvárosába kerekeznek a résztvevők (végig bringaúton). Rövid városnézés után a Festetics-kastély következik, amit teljes egészében körbetekernek kívülről. Innen Hévízre vezet az út, ahová gyönyörű erdős részeken át jutnak el. Hévízen a tavat járják körbe, majd az abból kifolyó patak mentén haladnak tovább, változatos terepviszonyok között (részben földút, részben kavicsút), csoda szép végtelen mezők mentén, mígnem Fenékpusztán kötnek ki. A fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpontban megpihennek. A visszaút erdőkön át közvetlenül Gyenesdiásra vezet.

Külön öröm, hogy a túra teljesen kezdőknek is ajánlott. Sőt, még bringát is tudnak biztosítani, ha valakinek nincs otthon saját. Bejelentkezés szükséges!
 

KAPCSOLÓDÓ
>> Sztárokkal bringázhatunk a nyár kedvenc mozifilmjének helyszínein