Snowboard szlalom az eplényi síarénában


2023.02.07 - Balatonica
snowboardos ugrat

Február második hétvégéjén újra a hódeszkásoké a pálya Eplényben. A Banked Bakony egy kötetlen hangulatú, hamisítatlan snowboard jamboree az eplényi teknőben, ahol egy egyedi vonalvezetésű, döntött kanyarokból álló szlalom pályán jönnek le a résztvevők és harcolnak a legjobb időért. És hogy lesz ez mégis több mint szimpla verseny?




A Banked Bakony 2023 egy nemzetközileg elismert és rangos snowboard esemény, ahol a versenyzők egy látványos, előre megépített, döntött kanyarokkal tele tűzdelt pályán versenyeznek a legjobb időért az eplényi Síaréna Vibe Parkban február 10-11-én. A tavalyi év sikere után idén is a VadKanyó legendás trófeájáért küzdenek az elszánt hódeszkások.

Amit a szervezők ígérnek: még magasabb kanyarok és hosszabb ívek,  több nevezési kategória, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő versenyzési szintet , közös pénteki pályabejárás és esti (kivilágított) gyakorlási lehetőség, élő zene.

A szombati rendezvény a nemzetközi snowboard szövetség (WSF) hivatalos banked slalom turnéjának egyik állomása, amin már nemzetközi riderek is részt fognak venni. A szervezők mindenekelőtt az esemény közösségépítő erejében hisznek, így mindenkit arra bíztatnak, hogy már pénteken érkezzen és csak vasárnap induljon haza!

 

Holle Anyó hütte, Eplény (forrás: Síaréna Vibe Park)

 

Eplény a Bakony déli részén, Veszprém és Zirc között félúton található, Budapesttől is mindössze 120 kilométerre. Az Ámos-hegyen jó időben az Eplényi Libegő várja a látogatókat, télen pedig a Síaréna Vibe Park. 16 sípálya, 10 sílift és hazánk leghosszabb sípályája (7908 méter) is Eplényben található. Van továbbá tanpálya, sí- és snowboardoktatás, felszerelés kölcsönző, meleg ételek és forró italok. Mi kell még?

 

Forrás: siarena.hu, Fotó: Unsplash / CSG Helmets

KAPCSOLÓDÓ

>> NINCS HÓ. MI LESZ A SÍPÁLYÁKKAL?

>> 3 JÁTÉKOS LABIRINTUS CSALÁDI KIRÁNDULÁSOKHOZ