Siófok is izgalmas húsvéti programokat kínál


2022.04.12 - Balatonica
Siófok is izgalmas húsvéti programokat kínál

Nagypéntektől egészen húsvét hétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, Tojás- és Nyúlfutam, koncertek, gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat Siófokon. A város első idei nagyrendezvényének zenei kínálatában olyan népszerű előadók szerepelnek, mint Péter Szabó Szilvia, akinek 20. jubileumi koncertjét elsőként a siófoki Húsvét és Nyuladalom színpadán láthatják a rajongók. Érkezik még az ország legjobb és legismertebb swing-jazz előadóinak koncertje, a Fényes Szabolcs 110, valamint a Caramel Akusztik is.




Nagypénteken egy jól ismert siófoki zenekar, az Egerszegi Akusztik nyitja meg az ünnepi eseményeket. A kézműves vásár és a gasztro kitelepülők már a fesztivál első napjától várják a látogatókat.

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a legkisebbeket az Iszkiri zenekar Maciturnéja várja a színpadnál, majd a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak. Megnyílik a háromnapos Levendula játszóház, a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében pedig a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután kezdődnek a zenei programok, a Corpus Harsona Quartet, valamint Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band koncertjével, este pedig felejthetetlen időutazásra csábítja a nézőket Péter Szabó Szilvia

Húsvétvasárnap a sporté a főszerep. Ötödik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. A 2022 méteres távot a gyermekek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik, a legötletesebb jelmezben érkezőket pedig külön díjazzák. A tojásevő és tojáspucoló verseny végén megválasztják a Tojáskirályt. Az egész napos aktív programok után délután Herczku Ágnes Quartet lép fel, majd a vasárnap esti nagykoncert sztárjai a Swing á la Django zenekar, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint lépnek színpadra Fényes Szabolcs legnagyobb slágereinek feldolgozásaival.

Húsvéthétfőn színes és izgalmas koncertkínálat várja a rendezvény látogatóit. A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek a Holló együttes gyermekelőadását élvezhetik. A délutáni koncertek sorát a Béke tér nyitja, a Duna Művészegyüttes rendhagyó néprajzi órával és táncházzal várja a közönséget, este a hazai popzene egyik kiemelkedő alakja, Caramel akusztikus koncertje zárja a négynapos húsvéti hétvégét Siófokon.

További részletek a Siófok Guide facebook oldalán olvashatóak.