Most nevezzetek a Balaton-átúszásra!


2023.02.23 - Balatonica
nő kék vízben úszik

Ne félj a víztől, igyál sokat, ne pánikolj, kend be magad! Honnan ismerősek ezek a tanáros intések? Hát persze, hogy a Balaton-átúszás tízparancsolatából! Az évente megrendezett látványos tömegrendezvényre, az 5,2 kilométeres nyíltvízi távra most érdemes nevezni, mert a létszámlimit elérése után lezárják a nevezést.




Már lehet nevezni a július 22-i, 41. Lidl Balaton-átúszásra. A szervezők kiemelik, hogy mivel tavaly már júniusban betelt az úszószámok 11 500 fős létszámlimitje, helyszíni nevezésre nem volt lehetőség, így ebben az évben sem érdemes sokat várni az előnevezéssel.

Tavaly a Magyar Sportújságírók Szövetsége Az év szabadidős sporteseményének választotta a Balaton-átúszást, amelyen 2022-ben több mint tízezer amatőr és profi sportoló vett részt az ország 1072 településéről. Az 5,2 kilométeres távot 1979 óta 217 402 fő teljesítette.

 

40. Lidl Balaton-átúszás

 

A szervezők legfontosabb törekvése idén is az, hogy a résztvevők biztonságos körülmények között tegyék meg a távokat, így a Balaton-átúszást csak ideális időjárási viszonyok között rendezik meg. Amennyiben ez teljesül, az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményén a célba érést követően ezúttal is színes programok várják a résztvevőket.

Akik most kezdenék a felkészülést, azoknak javasoljuk, hogy olvassák el a felkészítő edzővel készített tavalyi interjúnkat. Egyrészt komoly táv, komoly kihívásokkal, másrészt az utolsó tízparancsolat, hogy tanuljátok meg élvezni a részvételt.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÍGY ÚSZD ÁT A BALATONT

>> A BALATON-ÁTÚSZÁS TÍZPARANCSOLATA