Megalakult a Balatoni Urbanisztikai Műhely


2024.01.11 - Balatonica
zöld háttér építőjáték

A balatonalmádi kulturális központban pénteken lesz az alakuló ülése egy vadonatúj szakértői együttműködésnek, a Balatoni Urbanisztikai Műhelynek. Az eseményre várnak építészeket, önkormányzati vezetőket, vállalkozásokat, helyi szervezeteket és oktatási intézményeket, művészeket és kutatókat, a sajtó munkatársait.




A Balatoni Urbanisztikai Műhely (röviden: BUM) szakértői összefogás elindítója Gauder Péter építész. A BUM alapvetően a Balatoni Gazdasági Régióra helyezi a fókuszt: magára a tóra, valamint a Balaton vonzáskörzetére és településhálózatára. A BUM távlati célja, hogy párbeszédalapot hozzon létre az ingatlanpiaci szektor és a térségi irányítók között, és ezáltal generálja a kívánatos befektetéseket a régió körzeteiben. Mindezt támogatha a korábban életre hívott Balaton Fejlesztési Fórum, amelynek keretében a települések, városok, kistérségek bemutathatják fejlesztési elképzeléseiket.

A BUM konkrét tevékenységei közé tartozna a régió nemzetközi bemutatása, egy nyitott szakmai-szakértői fórum kifejlesztése, a járási együttműködések hatékonyabbá tétele, új fejlődési modellek kidolgozása, a Balaton Gazdasági Régió marketingkommunikációja, és általában az információcsere, a hálózatosodás.

A balatonalmádi alapító ülés lesz a BUM első szaktanácsadói konferenciája is egyben. Mindazokat, akik elfogadják az alkotmányozó meghívást, részletesen tájékoztatják az együttműködés koncepciójáról, a BUM feladatáról és akár az esetleges keretprogramokról is. Az együttműködés tervezett időigénye évente 3-4 gyűlés lesz.

 

Forrás: HírBalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A BALATONI MÚZEUM TERVEI AZ ÚJ ÉVRE

>> 3 MŰVÉSZZSENI, AKINEK AZ ÉLETMŰVE 2024-TŐL KÖZKINCS