Magyarországi premier és zenei csemege a Pont Csopakon


2024.06.09 - Balatonica
női focista

A Pont Csopak egy egyedülálló vetítéssorozat a mesebeli Plul Malom kertjében, ahol nemzetközi fesztiválok vadonatúj sikerfilmjeit nézheted meg. Ám ez több mint egy kertmozi, az egyedi élményért beszélgetéseket, koncerteket, előadásokat is hallgathatsz, legközelebb június 15-én.




Hiába zajlott 100.000 ember előtt a női futball világkupa Mexikóban, kitörlődött a sporttörténelemből. Hiába a női foci, sőt a nők önmegvalósításának egy mérföldköve, megfeledkezett róla a világ. Miért állt érdekében a vezető sportszervezeteknek, hogy elhallgassák ezt a grandiózus eseményt? Miért baj az, hogy a nők is kérik a részüket a foci világából? Mi kell ahhoz, hogy a nők is labdába rúghassanak? Június 15-én vetítésre kerül Magyarországon először a COPA 71, ahol a nők labdába rúgnak, és ahol lehetőséged nyílik a női foci ünneplésére is az EB alatt.

 

 

A Peaq elektronikus duó, Zahár Fanni és Pitlu Gergő közös produckiója. Fanni (Zakhorov) a fiatal korosztály ismert hazai zenésze, akit a világ jazz színtérének számos pontján tartanak számon Berlintől Londonig. Megszámlálhatatlan producerrel és zenekarral működött már együtt fúvós hangszereken, szinte a vérében van kooperáció, ami a közönség számára jó hír, hiszen ezekből az együttműködésekből születnek a legizgalmasabb szettek. Ezen az estén Pitlu Gergővel (Svmmit) fog a színpadra állni, aki az elmúlt időben főleg elektronikus zenei projektben vett részt DJ-ként és live act zenészként. Az új zenei koncepció Gergő legutóbbi stúdió elvonulásának eredménye, melyben a billentyű-elektronika és a szaxofon egybefonódása új hangzásvilágot hoz létre.

 

 

19:00 - Bemelegítés: Bográcsos lecsózás a “Mint hal a vízben” saját sütésű pékáruival
20:30 - Filmvetítés: COPA 71 - Magyarországi premier
22:00 - Levezetés: Peaq live show a tűz körül- Zahár Fanni és Pitlu Gergő zenél

Forrás: PONT CSOPAK fb, Fotó: Unsplash