Mádai Vivien öt kedvenc helye a Balatonon


2022.05.25 - Balatonica
Mádai Vivien öt kedvenc helye a Balatonon

A televíziós műsorvezető büszke balatoniként úgy ismeri az északi partot, mint a tenyerét. Gyerekkora óta kötődik bizonyos partszakaszokhoz, ismeri a padot, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a naplementére, és egy különleges szülinapi ajándékának köszönhetően a kultúrát is terjeszti a csopaki nyaralóövezetben. Öt kedvenc Balaton környéki helyéről érdeklődtünk Mádai Viviennél.




1. Csopajó, Csopak, Forrás u.: A biciklis út mentén, a csopaki kertmozi mellett található büfé a csopakiaknak és a turistáknak is kedvelt találkozóhelye. A brazil behatással bíró kis vendéglátóhely a családias hangulatát többek között a tulajdonos anyukájának, Kati mamának köszönheti, aki minden reggel friss, maga készítette pogácsával várja a vendégeket. Vivien kedvenc fogása az étlapról a brazil harcsapaprikás.

2. Tihanyi Sportterasz, Tihany, Fürdőtelepi u. 1: Tihany egyik ikonikus, közel százéves épületében nyílt bisztró nemrégiben. A hetvenes években még Vivien anyukája járt ide szórakozni a barátaival, mára a műsorvezető egyik kedvenc helye ez a Balaton keleti medencéjében. A páratlan kilátással megáldott étteremben Vivien különösen a vegán gyros tálat ajánlja rendelni. 

3. Sajkodi Strand: a Tihanyi-félszigeten található eldugott település strandját sokáig csak a helyiek ismerték, pedig Vivien szerint innen látható a legszebb naplemente. A kis erdővel határolt partszakasz az egyik legromantikusabb fürdőhely a Balatonon. Az egykor volt békés strand, mára felkapott hely lett a strandok klasszikus szolgáltatásaival.

4. Liliomkert Piac, Káptalantóti: A termelői piacok úttörője vasárnaponként várja a látogatókat helyi termelők portékáival, kézműves termékekkel, házi készítésű finomságokkal. Vivient két dolog vonzza ide igazán: Balaton legfinomabb palacsintája, és a csak időnként fellelhető kincsek - amikkel csillapítani tudja gyűjtőszenvedélyét - , a balatoni képeslapok. 

5. Könyvespolc a csopaki ház mellett: Különleges ajándékot kapott Vivien a 30. születésnapján: egy mindenki számára elérhető könyvespolcot a csopaki háza mellé, ahol lelkes cserebere zajlik. Szívesen hoz ide könyveket Vivien, és van, hogy ő is innen választja az olvasnivalóit.