Legyen vörös! – Gasztrohegy novemberben


2025.11.24 - Balatonica
gasztrohegy november

November utolsó hétvégéjén Badacsony szó szerint vörösben izzik: a Gasztrohegy újabb tematikus hétvégéjén minden a legintenzívebb, legerőteljesebb szín körül forog. Vörös húsok, vörös zöldségek és gyümölcsök, vulkanikus vörösborok és csípős, vörös szószok: itt az idő, hogy belekóstoljatok az ősz legtüzesebb ízeibe.




A Gasztrohegy a badacsonyi régió legizgalmasabb gasztronómiai együttműködése, ahol a hegy legjobb vendéglátóhelyei októbertől áprilisig tematikus hétvégékkel várnak. Ilyenkor a séfek szezonális alapanyagokból, a kiválasztott szín vagy téma köré építve alkotják meg különleges kóstolófogásaikat: pont akkora adagokban, hogy egyetlen hétvége alatt minél több ízt, helyet és hangulatot fedezhessetek fel Badacsonyban.

Vörös hétvége: november 29–30.

A “Legyen vörös!” hívószó alapján a Gasztrohegy helyei ezúttal igazán izgalmas fogásokkal készülnek. Várhatóan minden tányérra kerül valami markáns, fűszeres, gyümölcsös, esetleg pikáns – de mindenképpen vörös.

Fő helyszínek:
– Hableány
– Laposa Birtok
– Borbarátok
– Bonvino Borbár
– Tilia Borvendéglő
– Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje
– Folly Arborétum és Borászat
– Mede by Mede (új helyszín)

Desszertek, borok, falatok:
Istvándy Borműhely • Pláne Badacsony Borterasz • LaTéne Desszertműhely • Hinta Badacsony

 

„Idén arra hívunk mindenkit, hogy fedezzen fel minél több helyet Badacsonyban – ehhez egy izgalmas pecsétgyűjtő játékot találtunk ki. Járjatok be minél több helyet és gyűjtsetek minél több pecsétet! Minden Gasztrohegy-hétvége után értékes gasztroajándékokat sorsolunk ki azok között, akik legalább három pecsétet összegyűjtenek” – meséli Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs vezetője.

 

Forrás: badacsony.com, Fotó: facebook esemény

KAPCSOLÓDÓ

>> Téli Market és ünnepi hangulat Balatonakarattyán

>> GasztroFok Ősz 2025 – Siófok újra megteríti az asztalt!