Legyen vörös! – Gasztrohegy novemberben
2025.11.24 - Balatonica
November utolsó hétvégéjén Badacsony szó szerint vörösben izzik: a Gasztrohegy újabb tematikus hétvégéjén minden a legintenzívebb, legerőteljesebb szín körül forog. Vörös húsok, vörös zöldségek és gyümölcsök, vulkanikus vörösborok és csípős, vörös szószok: itt az idő, hogy belekóstoljatok az ősz legtüzesebb ízeibe.
A Gasztrohegy a badacsonyi régió legizgalmasabb gasztronómiai együttműködése, ahol a hegy legjobb vendéglátóhelyei októbertől áprilisig tematikus hétvégékkel várnak. Ilyenkor a séfek szezonális alapanyagokból, a kiválasztott szín vagy téma köré építve alkotják meg különleges kóstolófogásaikat: pont akkora adagokban, hogy egyetlen hétvége alatt minél több ízt, helyet és hangulatot fedezhessetek fel Badacsonyban.
Vörös hétvége: november 29–30.
A “Legyen vörös!” hívószó alapján a Gasztrohegy helyei ezúttal igazán izgalmas fogásokkal készülnek. Várhatóan minden tányérra kerül valami markáns, fűszeres, gyümölcsös, esetleg pikáns – de mindenképpen vörös.
Fő helyszínek:
– Hableány
– Laposa Birtok
– Borbarátok
– Bonvino Borbár
– Tilia Borvendéglő
– Nefelejcs – Sike Balázs Pincéje
– Folly Arborétum és Borászat
– Mede by Mede (új helyszín)
Desszertek, borok, falatok:
Istvándy Borműhely • Pláne Badacsony Borterasz • LaTéne Desszertműhely • Hinta Badacsony
Forrás: badacsony.com, Fotó: facebook esemény
KAPCSOLÓDÓ
>> Téli Market és ünnepi hangulat Balatonakarattyán
>> GasztroFok Ősz 2025 – Siófok újra megteríti az asztalt!




