Látványos húsvéti park készül Balatonlellén


2022.04.07 - Balatonica
Látványos húsvéti park készül Balatonlellén

Lampionok, óriási 3D-s tojások, különleges figurák és egy dúsan díszített hatalmas tojásfa ékesíti majd a balatonlellei húsvéti parkot. Kétnapos programsorozattal nyílik meg a nem mindennapi látványosság.
Több mint 30 ember szorgoskodik a Balatonlelle központjában lévő park feldíszítésén. A többi között vállalkozók és önkéntesek csinosítják a területet. Kikerülnek a hatalmas tojások, szépül a tojásfa, melyre számos kreatív alkotást helyeznek el. A dekorációs elemek közül néhányat a helyi ovisok és iskolások festettek - írja a Sonline.
A megnyitón, április 9-én és 10-én programsorozattal várják a látogatókat. – Idén első alkalommal fogott össze az önkormányzat, a művelődési ház, valamint a Helyi Városszépítő Egylet, hogy megnyissuk a húsvéti parkot – mondta Hartmann Zoltán, a Balatonlellei Városi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Az érdeklődők tojáspatkolókkal, tojásfestőkkel találkozhatnak, emellett 30 féle népi fajáték várja a kicsiket. A népszokások is megelevenednek.

Műsort adnak a helyi ovisok, valamint a Lelle Néptánc Együttes tagjai, fellépnek az X-Press Tánc és Sportegyesület sporttáncosai, lesz kézművesvásár és természetesen finom falatokat is árulnak – emelte ki az igazgató.

Borítókép: Krausz Andrea