Innen nézd a balatoni tűzijátékokat!


2023.08.07 - Balatonica
tűzijáték tavon

Ritkán mondjuk ki, de ami igaz, az igaz: a balatoni tűzijátékok jó eséllyel különösebb élményt és látványt nyújtanak a hagyományos budapesti változatnál. Ha tehetjük, látogassunk el az alábbi települések valamelyikére, vagy akár hajózzunk ki a tóra, és nézzünk fel a kivilágított égre augusztus 19-20-án!




A likebalaton összegyűjtötte hol és mikor lövik fel az ünnepi tűzijátékokat a Balaton-parton.

Balatonboglár, augusztus 19: a Platán strandon látható a tűzijáték. Kezdés: 22 óra.

Balatonfűzfő, augusztus 19: Strand Partyt rendeznek a Föveny strandon, ahol nem tűzijáték, hanem látványos víz- és fényjáték szórakoztatja a közönséget. Kezdés: 22 óra.

Szigliget, augusztus 20: Szigligeten a Várhegyen található Szigligeti Várból fantasztikus kilátás nyílik a Balatonra, ahonnan csodálatosan látszik a tűzijáték.

Balatonföldvár, augusztus 20: A balatonföldvári kikötő és a közeli strandok nagyszerű helyek a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 21 óra.

Balatonlelle, augusztus 20: a Móló sétányon lövik fel a tűzijátékot, így a Balaton-parton látható a legjobban. Kezdés: 21 óra.

Keszthely, augusztus 20: A Festetics-kastély parkjából, vagy a Helikon park partján található sétányról is gyönyörű rálátás nyílik a tóra, ahonnan csodálatosan látható a tűzijáték. Kezdés: 21 óra.

Balatonberény, augusztus 20: A helyi strandon, vagy a Bélatelep melletti dombon található kilátópont jó hely lehet a tűzijáték nézésére. Kezdés: 21.30

Zánka, augusztus 20: A zánkai strandról tökéletesen látható a tűzijáték, ahogy a tó felett szóródik szét. Kezdés: 21.30.

Csopak, augusztus 20: A csopaki strand és a móló kitűnő kilátást nyújtanak a tűzijátékra, de a közelben található kilátókból is gyönyörű a látvány. Kezdés: 21.30.

Balatonszemes, augusztus 20: Idén augusztus 20-án a szemesi focipályán várják a színes petárdák szerelemeseit. Kezdés: Kb. 22 óra.

Fonyód, augusztus 20: A fonyódi kikötőben láthatjuk a legjobban a tűzijátékot, de a megújult Panoráma sétány (Szaplonczay sétány) is remek hely a tűzijáték megtekintéséhez. Kezdés: 22 óra.

Balatonfüred, augusztus 20: A Tagore sétány és a móló is kiváló kilátást biztosít a tűzijátékra. A Tihanyi-félsziget felé vezető út mentén található panoráma pontokról pedig egyedülálló kilátás nyílik a tűzijátékra. Kezdés: 22 óra.

Alsóörs, augusztus 20: Az alsóörsi mólónál vagy a kikötőben található szabadstrandokról csodálható meg a tűzijáték. Kezdés: 22 óra.

Idén augusztus 19-én és 20-án tűzijátéknéző hajók indulnak a BAHART kikötőiből is!!

 

Balaton Sound tűzijáték, 2017

 

Forrás: likebalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÚTMUTATÓ TŰZIJÁTÉKOKHOZ. MIT LEHET ÉS MIT NEM?

>> REKORD LÁTOGATOTTSÁG AZ IDEI MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN