Hazavihető a Balaton


2022.07.11 - Balatonica
Hazavihető a Balaton

Egy jól sikerült balatoni nyaralás után elemi vágyunk, hogy valamiképpen konzerváljuk az ott szerzett élményeket. Kicsit megőrizzünk valamit a lelassult tempóból, a teljessé tett étkezésekből, a tudatosan választott vakáció-rutinból azokra a napokra, amikor újra a megszokott hétköznapokat éljük. Ebben segít egy-egy tárgy, amely hordozza a Balaton esszenciáját. Felakaszthatjuk a falra, kitehetjük a polcra vagy viselhetjük, a lényeg, hogy tudatunkban ismét karnyújtásnyira kerüljünk a Balatontól.




A Balaton ihlette alkalmazott művészet legjobb darabjait bemutató sorozatunk folytatódik. 

BOMO ART
Hollósi Évát, a Bomo Art Budapest kézműves manufaktúra tervezőjét a 30-as, 40-es évek Balatont népszerűsítő plakátjai és bőröndcímkék ihlették meg a kollekció elkészítésére. Hajónapló, fotóalbum, kitűző, tárolódoboz, képeslapok és printek rendelhetők a retró hangulatú kollázsokkal, melyek a balatoni turizmus legkedvesebb életképeit villantják fel. 

DELKA BAG
Bulaton névre keresztelte legújabb kollekcióját a kézműves táskákat és kiegészítőket készítő csapat, a Delka Bag. A táskákat, fürdőruhákat, zoknikat, pólókat tartalmazó gyűjtemény a balatoni nyarak örök hangulatát tükrözik a vízibicikli, a hekk, a lángos és egyéb ikonius elem megjelenítésével. Ráadásként elkészült egy hiánypótló ideiglenes tetoválás válogatás, amellyel tovább erősíthetjük az elkötelezett Balaton-rajongó imidzsünket. 

 

AC DESIGN
A Balaton jellegzetesen zöld színe inspirálta az AC Design egyedi hangulatú burkolat sorozatát, mellyel a felszabadult, életvidám balatoni életérzést idézik meg. A sorozat darabjai jól illenek a vízparti környezetbe, legyen szó modern, vintage, vagy akár indusztriális enteriőrről, parasztházról vagy éppen új építésű apartmanról. 

 

DINA DSGN
Langer-Hradszky Diána, a DINA DSGN tervezője egyedi festményeket, lakásdekorációkat és használati tárgyakat készít. Balaton kollekciójában a tó jellegzetes körvonalát marja mangófából készült tálcákba, asztalokba, vágódeszkákba és sajttálakba, de készülnek faliképek is.

Borítókép: AC Design

KAPCSOLÓDÓ
>> Rajongsz a Balatonért? Ezekért odaleszel!