Fából készülő alkotásokkal gazdagodik a Balaton-felvidék


2022.09.26 - Balatonica
Fából készülő alkotásokkal gazdagodik a Balaton-felvidék

Látványos, fából készülő alkotásokkal gazdagodik 2023 júliusában a Balaton-felvidék - nemzetközi építész tábort és land art fesztivált szervez a Hello Wood a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül.




Jövő nyáron összművészeti kulturális fesztivállal tér vissza a Hello Wood - a Builder Summit, melynek fókuszában a bontás-építés áll. A résztvevők nemcsak az installációkat, hanem közösséget és önmagukat is építik majd a fesztivál 10 napja során. 

A minden eddiginél több, legalább 200 résztvevőt váró, és nemzetközi építész sztárokat is felvonultató eseményt a Hello Wood a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával a Zalahaláp melletti, Haláphegy bezárt bazaltbányájában, egy posztapokaliptikus kráterben rendezi meg. 

A projekt fontos alapelveket vall magának, mely egyezik a mi alapelveinkkel is: olyan környezetet ad, ahol a kreatív építészet és design szárnyalhat, tág tere van az építészeti párbeszédnek, kísérletezésnek, tanulásnak; itt gyakorló építészek, hazai és külföldi diákok jönnek, hogy különféle kreatív, innovatív alkotásokat, eszközöket építményeket és épületeket, vagy akár önironikus műveket hozzanak létre – és mindezeket természetesen fából.

A 10 napos „építőtábor” során szakemberek vezetésével építész-, formatervező-, képzőművész- és designer hallgatók csapatai - a központi installáció mellett - állandó jellegű installációkat is létrehoznak. A megépült építmények a későbbiekben egész éves turisztikai attrakcióként működnek tovább a Lesencevidéken található zalahalápi bazaltbányában. 

Forrás és borítókép: Veszprém-Balaton 2023 

KAPCSOLÓDÓ

>> Kutatták a Balaton-felvidéket: mesefákra és szőrdilemmákra bukkantak