Éljen május 1-je, éljen a strandszezon!


2022.04.28 - Balatonica
Éljen május 1-je, éljen a strandszezon!

Május 1-jével nyílik a hivatalos szezon a Balatonon, és mint az jól ismert, ez a nap a munka ünnepe, ráadásként idén erre a napra esik az anyák napja is. Van mit ünnepelni és van hol ünnepelni, hiszen a Balaton körül számos program várja a kicsiket és nagyokat. És úgy tűnik, mindezt kellemes, tavaszi időjárás kíséri. Összegyűjtöttük, hogyan ünnepelnek a Balaton környéki települések a hétvégén.




ÉSZAKI PART

Alsóörs
Vasárnap az AMFI majálisán gyerekműsor, operettműsor és este retro parti, mindemellett egész nap légvár, kézműves foglalkozások és sok meglepetés várja a látogatókat.

Balatonalmádi
A Szent Erzsébet ligetben, vasárnap tíz órától várják a szórakozni vágyókat a helyi zeneiskola növendékeinek előadásával, táncos és mozgásművészeti bemutatókkal, valamint a Bóbita zenekar koncertjével. Egész délután ugrálóvár, babakörhinta, kreatív játszótér, arcfestés és kézműves foglalkozások is lesznek. 

Egy másik helyszínen, a Vörösberény Kolostor és Kerényi Imre Kult-Magtárban zenés mesejátékkal, gyerekdiszkóval, anyák napi műsorral készülnek, este pedig retro diszkóval várják a felnőtteket. 

Balatonfüred
A Jókai napok keretében irodalmi, gasztronómiai és színházi programokat kínálnak a Jókai Mór Emlékháznál. Pénteken ünnepi megemlékezés, folyóirat- és könyvbemutató, szombaton főzőverseny, táncegyüttesek, gólyalábas társulat, citeraegyüttes és népi játszóház, vasárnap pedig hagyományos majális várja a nagyérdeműt. Délelőtt májusfaállítás is lesz!

Csopak
Vasárnap egész nap ingyenes kézműves programokkal és koncertekkel készülnek a szervezők, de lesz interaktív kiállítás és játszóház, légvár és arcfestés, néptánc együttes fellépése, filmvetítés és Kovácsovics Fruzsi gyerekműsora. 

Hévíz
Ahogy arról korábban írtunk szombaton és vasárnap a boldog békeidőket idéző mulatság lesz a városban. 

Keszthely
A Balatoni Évadnyitó Ünnepség keretében szombaton és vasárnap is az egész családnak szóló programokkal várják a látogatókat a városban. Lesz horgászverseny, kézműves játszóház és arcfestés, gyerekkoncert, valamint táncbemutatók. Szombaton fellép a Limonade Girs és a The Bits, vasárnap pedig Varga Feri és Balássy Betti szórakoztatja a közönséget, őket követi Gergely Róbert koncertje. 

Révfülöp
Április 30-án főzőversennyel, retro slágerekkel és a Melody Project koncertjével, valamint az elmaradhatatlan ugrálóvárral várják az ünneplőket. 

Zánka
Vasárnap májusfa állítással, főzőversennyel, ugrálóvárral, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel és körhintával, valamint kirakodó vásárral várják a látogatókat. A sztárvendég Polgár Peti lesz. 


DÉLI PART

Balatonakarattya
A Rákóczi Parkban főzőversenyt, pálinka versenyt és házi sütemények versenyét tartják vasárnap. A gyerekeket ugrálóvárral várják.

Balatonberény
A sportpálya ad otthon a május 1-jei mulatságoknak, itt tartanak zenés, táncos bemutatókat gyerekeknek és hölgyeknek, apukáknak pedig tizenegyes rúgó versenyt. Délután légvár túrakerékpár verseny és tűzoltó bemutató várja az érdeklődőket. 15 órától futballmérkőzéseken szurkolhatnak a látogatók, este pedig retro diszkón lazulhat a család.

Balatonboglár
Egy nappal korábban, április 30-án, a mólon várják az érdeklődőket egy közös sétahajókázásra a 150 éves Balatoni Csavargőzös hajóval, majd felavatják a „Parti testvérek” emlékművet és egy új kiállítási teret, ahol a Leitha/Lajta Monitor hajó kiállítása lesz megtekinthető. 
Ugyanezen a napon, szombaton tartják a szervezők a Várdomb Majálist, ahova 16 órától várják a látogatókat változatos programokkal. Fellép a helyi néptáncegyüttes, lesz interaktív gyerekműsor, majd Szinetár Dóra lép színpadra. Este pedig retro disco adja a talpalávalót. A kézműves vásár, az arcfestés és a vattacukor elmaradhatatlan kellékei lesznek a napnak. 

Balatonföldvár
Április 30-án fúvószenekarral, interaktív zenés mesejátékkal, bűvész előadással, kerékpáros bemutatóval és ügyességi versennyel és Lorán Barnabás stand up műsorával várják az ünneplőket. Este disco!

Balatonfűzfő
Április 30-án, szombaton, a Tobruk Strand ad otthon a fűzfői majálisnak. Főzőverseny, játszóház, ugrálóvár, arcfestés és csillámfestés, kisvonat várja a családokat. Délután táncbemutató, fúvószenekar és a Sudri-KisCsünt Duó lesz látható, utána táncos mulatság kifulladásig. 

Balatonkeresztúr
Május 1-jén, a Szent István téren várják a látogatókat főzőversennyel, arcfestéssel, csillámtetoválással és táncházzal, valamint vidám műsort ad a Fergeteges Forgatag Táncbarát Kör. 

Balatonlelle
A Móló sétányon rendezik vasárnap a Retro majálist, melynek keretében játékos egyéni és csapatversenyekre lehet nevezni, de lesz hastánc bemutató, néptáncegyüttes, gólyalábas parasztkomédia, este pedig utcabál a Discover Band zenekarral. Egész nap kézműves vásár, játszóház, finom ételek és italok várják a látogatókat. 

Balatonszárszó
Szombaton, az Öreghegyi Szabadidő Parkban várják az ünneplőket főzőversennyel, Tóth Éva és Leblanc Győző operaénekesek előadásával, valamint a Megarox társulattal. 

Szántód
Május 1-jén, a Csemetekert utcai Sport-és szabadidőparkban rendezik a majálist. Lesz kispályás focimeccs, pilates, táncbemutató, vetélkedő és májusfaállítás. Továbbá ugrálóvár, anyák napi kézműveskedés, sör és virsli.