Egy balatoni város is a 10 legszebb tóparti település között van


2022.04.20 - Balatonica
Egy balatoni város is a 10 legszebb tóparti település között van

Több tényezőt figyelembe véve listázta egy ár-összehasonlító brit oldal a legszebb és legélhetőbb európai tóparti városokat. Az olasz, francia és svájci üdülővárosok alkotta élmezőnyben helyet kapott Keszthely is.




Az egyre forrósodó nyarak miatt sokan már csak vízparti pihenésben gondolkoznak a vakáció tervezésekor, ezért a fogyasztók döntéseinek segítésére szakosodott uswithc.com megalkotta saját szempontrendszerét, amely alapján rangsorolta Európa legvonzóbb tóparti városait. A szerkesztők figyelembe vették a napsütéses órák számát, a felületi hőmérsékletet, a víz hőmérsékletét és a zöldfelületek százalékos arányát, sőt még az éttermek számát is.

Az így kapott eredmények alapján az olaszországi Bolsena a legjobb tóparti úticél Európában. A második helyen Sainte-Croix-Du-Verdon végzett, az egyetlen francia üdülőhelyként a tízes élmezőnyben, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig szintén egy olasz város, Limone Sul Garda állhat. 


A rangsort további olasz, osztrák és svájci városok alkotják, mígnem a kilencedik helyen ott találjuk Keszthelyt. És annak ellenére, hogy átlagosan sokkal kevesebb napfény éri, mint a versenytárs városokat, ez a gyönyörű település 26 °C feletti hőmérséklettel büszkélkedhet, valamint második legmagasabb  hőmérséklettel, ami a vízet illeti.