Bognár Gyöngyvér öt kedvenc helye a Balatonon


2022.07.12 - Balatonica
Bognár Gyöngyvér öt kedvenc helye a Balatonon

Bognár Gyöngyvér színésznő, a Balatonica Radio hangja már gyerekkora óta rajong a Balatonért: a Káli-medencébe járt szüretelni, szerette a balatoni úttörőtábort és a SZOT-üdülőt, nyaralt az északi és a déli parton, férjét, Szász János rendezőt rendszersen elkísérte a boglári színésztáborába, nemrég pedig Tihanyban forgatta a Hotel Margaretet. Bár választani nehéz, Bognár Gyöngyvért öt kedvenc Balaton környéki helyéről kérdeztük.




1. Ábrahámhegyi strand: A színésznő szerint az északi parti strand a sportkedvelőknek kötelező, ahol délutántól késő estig komoly sportélet zajlik. A partszakasz annyira felkapott, hogy a strandot éjszaka sem zárják be. Többek között röplabdapálya, pingpongasztal és teqball várja az érdeklődőket, aminek kialakítása kisgyerekes családok számára is ideális. Van öböl, a víz pedig kényelmesen megközelíthető.  

2. Kultkikötő, Balatonföldvár: A kulturális intézményt Bognár Gyöngyvér kollégája, Nagy Viktor hozta létre. Bár a kezdeményezés Balatonföldvár központú, ma már az északi és a déli parton is vannak előadásaik. Földváron a Kultkikötőben Bognár Gyöngyvér is rendszeres fellépő. A weboldalon minden aktuális program elérhető. 

3. Jásdi pince, Csopak: A balatoni borok közül a csopaki pincészet borait szereti a legjobban a színésznő, a balatonról hazafele gyakran megállnak egy-egy üvegért. A pince a 18. században épült, és 1998-ban, 50 év állami gazdátlanságot követően, csaknem romokban került a Jásdi család tulajdonába, ahol a borok ma is hagyományos, kézműves módon készülnek.

4. Magyar Nemzeti Cirkusz, Balatonlelle: Nyaranta Balatonlellén, a cirkusz számára kialakított területen vendégeskedik a világhírű Magyar Nemzeti Cirkusz, ami Közép-Kelet Európa legnagyobb utazócirkusza. Rengeteg idomított állat és egy profi társulat várja a közönséget. A színésznő és családja minden évben megnézi a cirkusz műsorát. 

5. Gömbkilátó, Balatonboglár: Bognár Gyöngyvér szerint a boglári Gömbkilátó is különleges élmény, melynek története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. A különleges, eredetileg faszerkezetű kilátót Kádár István mérnök tervezte, amit az 1958-as brüsszeli világkiállítás után hoztak Boglárra, és a vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban állítottak fel. A gömb 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotja. A díszkivilágításának köszönhetően az északi partról is jól látható. 

Borítókép: szinhaz.hu / Walter Péter

KAPCSOLÓDÓ
>> Mádai Vivien öt kedvenc helye a Balatonon
>> Ezek Tatár Csilla kedvencei
>> Bognár Gyöngyvér: "Szenvedélyesen szeretem a Balatont!"