Balatonfüreden randevúznak az év házai


2022.10.11 - Balatonica
Balatonfüreden randevúznak az év házai

A balatonfüredi Lóczy Barlang Látogatóközpontban és a Vaszary Villában mutatják be 2021 legjobb balatoni házait. A kiállítás október 13. és 18. között látható. A rendezvényt előadássorozat nyitja meg.




A Balatoni Szövetség rendezvénysorozatot indított, melyen megtekinthetők az Év Balatoni Háza (ÉBH) 2021 építészeti pályázat díjazott épületei. A díjazottakról márciusban beszámoltunk a Balatonicán is. A díjazottak között volt egy lakóház és kávézó Csopakon (tervezője: Ujj Mészáros Krisztina), a pécselyi Balogh Pincészet (felelős építész: Cserháti-Czene Andrea), valamint a balatonfenyvesi Gyermektábor (felelős építész: Dénes György).

A fókuszban most a különdíjas Lóczy-barlang Látogatóközpont áll. Az eredményhirdetéskor felolvasott indoklásban az állt, hogy "a Balaton-felvidéki Nemzeti Park újabb igényes látogató központot hozott létre, melyre az egyedi építészeti megoldások mellett az igényes anyaghasználat jellemző." Az épületet tervező Mezei László - mások társaságában - előadást tart a Vaszary Villában, majd körbevezeti az érdeklődőket a látogatóközpontban. Az esemény időpontja: október 13. (csütörtök) délután.

Az ünnepélyes program keretében felszólalnak még: Dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere, Lombár Gábor, Balatoni Szövetség elnöke, Fabacsovics Zoltán, az építészeti díjpályázat ötletadója, valamint Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatója, aki a régió ökoturisztikai beruházásairól tart összefoglalót. A kiállítást október 18-ig Balatonfüreden lehet megtekinteni, majd költözik tovább.

A címlapon Szoboszlay András grafikája látható a balatonfüredi Vaszary Villáról.

 

Forrás: Lóczy Barlang Látogatóközpont

KAPCSOLÓDÓ

>> KIHIRDETTÉK AZ ÉV BALATONI HÁZA PÁLYÁZAT NYERTESEIT