Badacsonyban beindul a libatánc


2022.11.02 - Balatonica
három liba vonul füvön

A Márton-nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap. Badacsonytomajon e hét szombaton libazsíros kenyérrel és újborral kísért főtéri vigasságot tartanak a finom idényízek kedvelőinek. Ahogy a mondóka tartja, mi is úgy kívánjuk: Libapapucs, libaláb, a nap sütne legalább.




November 5-én délután 2 órától Badacsonytomaj városa és a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület Márton-napi Vigasságot és Tökfaragó versenyt hirdet. Ennek apropóján szeretettel hívnak minden helyi lakost és itt pihenő vendéget a Városháza elé táncos mulatságra. Természetesen az asztalról nem hiányozhat a libazsíros kenyér és az újbor sem. Ugyanis a hiedelem szerint ezen a napon nemcsak a libás ételek fogyasztása ajánlott, hanem az újbor ivása is. Úgy tartják, aki ilyenkor minél több bort iszik, annál egészségesebb lesz! A badacsonyi boros gazdáknak köszönhetően mindenesetre jócskán belekóstolhatunk a Márton-napi újborba.

A kísérőprogramok libasorban így következnek: 

13.30 órától: Töklámpás faragó verseny kezdete

14.00 órától: A badacsonyi boros gazdák jóvoltából készült, Márton-napi újborral megtöltött boros hordót csapra verik Mellé tépett libahúsos-töpörtyűs zsíros kenyeret, pogácsát, édes és sós süteményeket, őszi finomságokat kínálnak

15.00-18.00 óra között a gyerekek a FANYŰVŐ JÁTÉKPARK ügyességi játékait ingyenesen vehetik igénybe

16.15 órától: Töklámpás faragó verseny eredményhirdetése

19.00 órától: Tombola sorsolás (értékes nyereményekkel)

A szorgos szervezők jóvoltából olyan finomságokat kóstolhatunk, mint a vadpörkölt, házi készítésű sütemények, fánkgolyó, forralt bor és tea! A családosoknak lesznek még őszi és téli díszek is a helyi szülők és gyerekek felajánlásából.

 

Forrás: likebalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ:

>> KEDVENC RECEPTÜNK MINDENKI NAGYMAMÁJÁTÓL

>> VADONATÚJ BALATONI ÉTTERMEK, ŐSSZEL IS NYITVA